Slatka bostonska osveta

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.19. | 10:37

Bruinsi pregazili Bluzere na njihovon ledu i izjednačili seriju Stenli kup finala na 3:3. Odluka o novom NHL šampionu pada u četvrtak od 02.00

Imao je Sent Luis sinoć istorijsku šansu da u svom prvom NHL finalu pred domaćim navijačima podigne toliko željeni trofej lorda Stenlija. Mogao je NHL da dobije šampiona kog nikad nije imao, ali Bluzeri jednostavno nisu imali snage protiv superraspoloženih Bruinsa.

Boston je došao da pokvari šampionsko slavlje u metropolu na obali moćnog Misisipija i u tome je uspeo, i to kako! Pobedom i drugim brejkom za goste iz Masačusetsa u seriji rezultatom 5:1. Rasplet se dogodio u poslednjoj trećini u koju je meč ušao minimalnim vođstvom gostiju pošto je u prvom delu precizan bio neverovatni Bred Maršand. Na početku poslednje deonice susreta u Sent Luisu bilo je 2:0 pošto je Brendon Karlo probio odbranu domaćeg tima, da bi čini se sve rešio Karson Kulman.

Izabrane vesti

REZULTATI STENLI KUP FINALA (3-3)

1. meč Boston - Sent Luis 4:2
2. meč Boston - Sent Luis 2:3 (pr)
3. meč Sent Luis - Boston 2:7
4. meč Sent Luis - Boston 4:2
5. meč Boston - Sent Luis 1:2
6. meč Sent Luis - Boston 1:5

Rajan Orajli je smanjio na 3:1 i dao malu nadu domaćim navijačima, ali su to poništili David Pastrnak i legendarni dvometraš iz Trenčina, 42-godišnji bek Zdeno Čara golom na praznu mrežu. Slovak, koji igra sa slomljenom vilicom tako je zapečatio sudbinu Bluzera koji sinoć teško da su mogli mirno da spavaju posle meča. Tako loš nastup na tako važnoj utakmici, utakmici života ne može se lako zaboraviti.

Do poslednjeg, sedmog meča finala Stenli kupa koji se igra u Bostonu, tačnije u TD Gardenu ostalo je još tri dana (četvrtak 02.00 po srednjoevropskom vremenu), a oklopnici iz Sent Luisa do tada imaju priliku da se saberu i pregrupišu. I da krenu po treći brejk u seriji. Ne bi bilo čudo da se dogodi jer su Bruinsi u finalu neobično nesigurni na svom ledu.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara