Savić pred start šampionata: Šta god da uradimo, momci ostaju naša budućnost

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.19. | 21:14

Prvi meč sa Crnogorcima u noći između nedelje i ponedeljka

Neobična situacija pred start Svetskog prvenstva u vaterpolu: Srbija nije prvi favorit za zlato! Delfini su došli u Južnu Koreju u kombinovanom sastavu, bez sedmorice trofejnih igrača, pa su im automatski pale šanse da se okite zlatom.

Bez Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, braće Pijetlović, Milana Aleksića, Stefana i Branislava Mitrovića, teško da bi ijedna druga ekipa bila kandidat za odličje, ali Srbiju koja u timu ima Dušana Mandića, Savu Ranđelovića, Nikolu Jakšića, Milana Ćuka, niko ne može unapred da otpiše iz borbe za medalju. Kojeg god bila sjaja.

Izabrane vesti

Premijerni meč na šampionatu Srbija će igrati protiv Crne Gore i to u noći između nedelje i ponedeljka, u 1.30 po našem vremenu. Odavno se nije desilo da Crnogorci u meč ulaze kao favoriti.
Normalno se osećamo, ne razmišljamo o pratećim stvarima. Prvi put da nismo favoriti, ali to može da bude za nas rasterećenje, a za njih pritisak. Bitno je da nijednog trenutka ne pomislimo da je meč gotov, mora da se igra do kraja. Motivisani smo, kvalitet nije sporan“, rekao je Dušan Mandić za Vaterpolo vesti.

Ako Srbija i ne uspe da nastavi niz osvajanja medalja na Svetskim šampionatima, koji je započela 2013. godine, to neće ništa promeniti u mišljenju selektora Dejana Savića. Ovaj tim je njegov izbor, da bi pružio šansu mlađima, a sačuvao starije za Olimpijske igre naredne godine.
Oni su reprezentativci Srbije, predstavljaju budućnost našeg vaterpola i oni će to ostati bez obzira šta uradili na ovom takmičenju“, poručio je Savić.

Sa Srbijom i Crnom Gorom u grupi su još Grčka i Južna Koreja.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara