{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Skopljaci bili prvaci Evrope pre dve godine
Raspad Vardara: Svi igrači dobili ispisnice i odlaze posle fajnal fora

Pre dve godine na vrhu Evrope, danas pokidan na delove. Rukometni klub Vardar, osvajač Lige šampiona 2017. godine, možda za mesec dana neće ni postojati. Ili, realnije, neće biti ni senka velikog kluba, jer je ostao bez finansijera, bez novca i bez svih igrača!

Dugo su kružile glasine da će Sergej Samsonenko, prebogati Rus koji godinama ulaže u Vardar, napustiti klub. I pre nekoliko dana se to i dogodilo. Gazda je napisao otvoreno pismo javnosti, u kojem je potvrdio da se povlači iz skopskog kluba.

Samsonenko je pozvao makedonske vlasti da preuzmu brigu o nacionalnom blagu kakvo je rukometni klub Vardar, ali odgovora nije bilo.
Od sedam godina u sportu, ovo je treća godina kako se mučim iz dana u dan u finansiranju kluba stalnim pozajmljivanjima i zaduživanjima. Osim toga, imam u svojoj kompaniji više od 5.000 zaposlenih, tu su i njihove porodice i ne želim da ih ugrožavam konstantno uzimajući novac za sport. Prihodi kluba od EHF-a i sponzora nisu ni deset posto onoga što dajem svake godine u budžet. Dobijao sam obećanja da će doći pomoć, ali teče sedma godina, a pomoć ne dolazi. To je razlog zašto neću moći da finansiram Vardar od sledeće sezone", napisao je Samsonenko.

Slične “pretnje” prebogatog Rusa su se čule i pre dve-tri godine, ali se ništa nije dogodilo, pa su verovatno svi očekivali da će Samsonenko i sada pucati u prazno. Međutim, ispostavilo se da je ovog puta pretnja bila istinita.

Iako je Vardar pre nekoliko dana izborio plasman na fajnal for Lige šampiona, ispostavilo se da će taj turnir biti labudova pesma za crno-crvene. Svi igrači skopskog tima su tokom nedelje dobili ispisnice! I svi su već pronašli nove klubove, što im i nije bilo teško, jer je reč o nekima od najboljih rukometaša Evrope.

Svi rukometaši Vardara već su dobili ispisnice i traže nove klubove”, izjavio je Timur Dibirov, as makedonskog prvaka i tom rečenicom, kao presudom, stavio tačku na sudbinu kluba.

Ostalo je da ekipa odigra fajnal for, a u polufinalu se sastaje sa Barselonom. Kada završi nastup u Kelnu, svako će na svoju stranu. Timur Dibirov ide u Meškov Brest, zajedno s njim Ivan Čupić, zatim Igor Karačić se seli u Kjelce, a Dainis Krištopans u PSŽ. Srpski golman Vladan Milosavljev bi trebalo karijeru da nastavi u nemačkom Fukseu.

Najnovije vesti


×