Prvak Evrope bez denara u džepu! Karačić: 21 mesec nisam dobio platu u Vardaru

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.19. | 14:43

Na tron i bez para

Kako je Vardar postao rukometni šampion Evrope, svakim danom je sve teže objasniti. Tim koji je još pre tri meseca počeo da se osipa, da igrači potpisuju za nove klubove, uspeo je da osvoji fajnal-for i da se drugi put za kratko vreme popne na kontinentalni tron.

A, doskorašnji as Vardara Igor Karačić, koji je sedam godina bio deo skopskog tima, otkrio je i jedan šokantan podatak: 21 mesec nije dobio ni denar! Jasno je da nisu dobili ni ostali rukometaši Vardara, pa je tek onda neverovatno odakle im snaga i volja, motiv i želja, da se „kidaju“ do poslednjeg atoma do evropske titule.
Volim Makedoniju, volim Vardar. Žao mi je što odlazim, ali možda ću se jednom vratiti, posle tri godine u Kjelceu. Bilo bi prelepo da u Vardaru završim karijeru. Ipak, imali smo preteške finansijske probleme. Nisam dobio platu 21 mesec i morao sam da potražim rešenje“, otkrio je Karačić za makedonski Gol.

Izabrane vesti

On je istakao da su čelnici kluba još na početku prošle sezone rekli da je situacija veoma teška.
Saopštili su nam kako stoje stvari i rekli da može da ide svako ko to želi. Mi smo odlučili da ostanemo i ostalo je – istorija! Dugovi prema nama još nisu regulisani, ali je gazda Sergej Samsoneno obećao da će biti isplaćeni do septembra. On je dobar čovek i verujem mu“, rekao je Karačić.

Hrvatski rukometaš će od sledeće sezone igrati za poljski Kjelce. Osim njega, klub su napustili i Danil Šiškarev, koji je takođe prešao u Kjelce, srpski golman Dejan Milosavljev, koji je postao igrač nemačkog Fuksea iz Berlina, Brazilac Moraeš odlazi u mađarski Vesprem, a Dmitrij Kiseljev u Čehovski Medvede.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara