Poznat raspored takmičenja na OI u Tokiju

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.04.19. | 12:16

Naredne godine Igre počinju 22. jula, a završavaju se 9. avgusta

Organizatori narednih, 32. Letnjih olimpijskih igara koje se iduće godine održavaju u Tokiju objavili su detaljan raspored održavanja takmičenja.

A po njemu, Igre počinju 22. jula, a završavaju se 9. avgusta, dok je ceremonija Otvaranja zakazana za treći, a Zatvaranja poslednjeg dana, naravno. Što se tiče sportova koji nas najviše interesuju, vaterpolo za muškarce, gde naša reprezentacija brani toliko čekano zlato kreće 26. jula, a finale je poslednjeg dana Igara, dok turnir za košarkašice i košarkaše počinje 26. jula i traje isto do konca. Fudbalsko takmičenje je na programu od 23. jula (muškarci dan kasnije), a zatvara ga muško finale 8. avgusta. Takmičenje u streljaštvu, u kojem tradicionalno osvajamo olimpijske medalje, zakazano je od 26. jula do 3. avgusta.

Izabrane vesti

Boks je i dalje "na ledu", a o tome da li će uopšte imati svoj prostor u japanskoj prestonici odlučivaće se u junu na novoj sesiji Međunarodnog olimpijskog komiteta. Jedan od sportova koji je ugrađen u sam fundament OI, na kojima je od 1904. u Sent Luisu u programu (preskočen samo Štokholm 1912), trenutno je pod velikim znakom pitanja zbog korupcionaških skandala koji potresaju sam vrhu Međunarodne bokserske federacije (AIBA).

Kompletan raspored takmičenja na OI u Tokiju pogledajte na LINKU

(FOTO: Reuters)


tagovi

tokio 2020Olimpijske igre 2020Olimpijske igreMOK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara