Podgoričanke veruju u čudo, rutina za Đer i Mec

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.04.19. | 09:18

Budućnost pred nemogućom misijom u Norveškoj. Odenze nema šta da traži protiv šampiona. Ferencvaroš četiri meča nije dobio Rostov. Dragana Cvijić završila sezonu za ĆSM Bukurešt

Danas pada odluka koje četiri ekipe će biti učesnici finalnog turnira Lige šampiona za rukometašice u Budimpešti 11. i 12. maja.

Ako se pogledaju prvi susreti četvrtfinale, gosti su se sladili i sada pred svojim navijačima trebalo bi samo rutinski da overe polufinale. Četiri meča – četiri dvojke, bilans je bio prošle nedelje, a sad bi mogli da dođu sve kečevi.

Izabrane vesti

Budućnost je u prvom meču u Morači razočarala. Sa čak pet golova manjka (19:24) izabranice Dragana Adžića putuju u Norvešku na megdan šampionu ove zemlje Vajpersu iz Kristajanštada. Podgoričankama je uzor podvig rukometaša Crne Gore koji su u sredu šokirali Dansku, olimpijskog i svetskog šampiona.
"Moramo da verujemo da možemo da nadoknadimo minus iz prvog meča. Potrebna nam je hladna glava, ne smemo da zaboravimo rezultat iz Podgorice, ali moramo da odigramo u Norveškoj kao da krećemo od nule. Kao što je Vajpers pobedio u Podgorici, tako možemo i mi u Kristijanštadu. Čuda su moguća, to su pokazali naši rukometaši protiv Danske, ali i prošle sezone između Bukurešta i Meca. Bilo je devet ili deset golova razlike, pa je na kraju bilo neizvesno“, hrabri saigračice iskusni desni bek Katarina Bulatović, prenose vijesti.me.

Crnogorke će igrati bez najboljeg igračice Milena Raičević koja je završila sezonu zbog teške povrede. Raduje u taboru Podgoričanki što se oporavila Đurđina Jauković, koji je prošle nedelje odigrala prvi meč u Ligi šampiona posle tri propuštena u grupnoj fazi.

Na golu Norvežanki je legendarna Katrin Lunde koja i u 39. godini je jedna od najboljih na svetu. Najbolji strelac Vajpersa je Lin Jorum Suland sa 70 pogodaka u evro eliti.

Supertalentovana ekipa Meca iskoristila je katasotrofalnu situaciju u ĆSM Bukureštu sa povredama najboljih igračica, slavila u prvom meču i bezbrižno dočekuje revanš na svom terenu. Francuski tim nije izgubio kod kuće još od januara 2017. godine. Mec nikada nije izborio plasman na završni turnir, a posle pet golova viška iz prestonice Rumunije smeši mu se premijerno učešće u Budimpešti.

Rumunski šampion ĆSM Bukurešt veći deo sezone igra bez najbolje svetske rukometašice Kristine Neagu i Norvežanke Amande Kurtović. Protekle nedelje i srpska reprezentativka Dragana Cvijić je operisala koleno i završila sezonu. Sve ostaje na našoj Andrei Lekić i prvom strelcu takmičenja, Crnogorki Jovanki Radičević. Iskusno desno krilo dosad je postiglo 77 golova.

Danski šampion Odeneze, iako desetkovan neigranjem nekoliko važnih igračica, u prvom meču je pružio žestok otpor mađarskom Drim timu, dvostrukom uzastopnom prvaku Evrope Đeru. Bilo je i sedam golova viška za branioca krune, ali na kraju samo gol prednosti za Nike Grot i saigračice.

Đer ove sezone nije izgubio nijednu utakmicu u svim takmičenjima, pa se Skandinavkama crno piše protiv najbolje evropske ekipe u ovoj deceniji. Odenze je dugo bez povređene Mete Tranborg i Maje Jakobsen i Brazilke Džesike Kintino koje su prekinula karijeru zbog porođaja. Da hendikep bude veći povredila se srednji bek Mie Hojlund. Ona ima problema sa prstom i pod znakom pitanje je za meč u Đeru. Dankinje su u Mađarsku stigle posle poraza u domaćem šampionatu.

Na papiru najneizvesniji duel trebalo je da bude između Rostova i Ferencvaroša, ali u prvom meču u Budimpešti Ruskinje su stvorile tri gola prednost pred revanš kod kuće. Iako bez najbolje igračice, povređene Ane Vjakirjeve, Rostov je pokazao klasu. Ferencvaroš nikada nije pobedio ruskog šampiona, a odigrali su dosad četiri susreta. Mađarice sve nade polažu u talentovanu Noemu Hafru, koja je sa 73 pogotka drugi strelac Lige šampiona.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 15:00 7504 LŠWPF Rostov W - Ferencvaros W ki 1 1,35
Sub 17:30 7452 LŠWPF Gyor W - Odense W h 1 (-6.5) 1,85
Sub 18:15 7453 LŠWPF Vipers Kristiansand W - Buducnost W up manje (48.5) 2,03
Sub 20:00 7454 LŠWPF Metz W - CSM Bucharest W up više (54.5) 1,65
Ukupna kvota8,37

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – ČETVTFINALE, REVANŠ MEČEVI

Subota
15.00: (1,35) Rostov (8,50) Ferencvaroš (4,00)  /prvi meč: 29:26/
17.30: (1,10) Đer (14,0) Odenze (9,00)  /prvi meč: 29:28/
18.15: (1,35) Vajpers Kristijanštad (8,50) Budućnost (4,00)  /prvi meč: 24:19/
20.00: (1,30) Mec (9,00) ĆSM Bukurešt (4,40)  /prvi meč: 31:26/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

ŽRK BudućnostŽRK Đersportsko klađenjeEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara