PET NA PET - Stefan Mitrović: Poslednje zlato iz Svetske lige nikad neću zaboraviti

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.07.19. | 09:00

Naš sjajni reprezentativac, sa saigračima, obezbedio je učešće na OI, ali i jedno slobodno leto u kome uživa sa porodicom!

Proslavljeni srpski vaterpolista Mađarsku je zamenio Grčkom. Nakon što je za sedam sezona uzeo silne trofeje sa beogradskim Partizanom preselio se u Solnok, a potom i u Ferencvaroš.

Uspesi su se nizali do poslednje titule prvaka Evrope sa mađarskim predstavnikom, ali je došao trenutak da zaigra i za aktuelnog vicešampiona Evrope grčki Olimpijakos. Naravno, sa našim nacionalnim timom uzeo je sve što se moglo uzeti. Odigrao je za “delfine” skoro 250 mečeva. Okitio se zlatom na OI u Brazilu, dva puta je bio svetski, četiri puta kontinentalni prvak. Da ne govorimo o Svetskoj ligi, kupu… I pored velikog broja značajnih utakmica i medalja najupečatljivija mu je poslednja, na Tašu, iz Svetske lige. Pobeđeni su odlični Hrvati, u olujnom nevremenu, obezbeđena je viza za narednu Olimpijadu. Selektor Srbije DejanSavić dao je slobodno iskusnijim reprezentativcima koji će konačno sa porodicama provesti leto.

Izabrane vesti

Dok se krajem avgusta ne priključi pripremama Olimpijakosa, uživa sa porodicom, ali je našao malo vremena za MOZZARTOV "Humanitarni tiket u podne" i rubriku Pet na pet.

1.Da li ste svojevremeno  trenirali još neki sport, pored vaterpola, i koji?
“Znate već, sva deca treniraju karate, džudo i ostale sportove zbog koordinacije. Nešto malo i ja sam se bavio pomenutim sportovima, ali već sa šest godina sam krenuo sa vaterpolom. Moj tata je ‘krivac’ što me je usmerio ka trofejnom sportu. On je radio u firmi koja je pomagala naš vaterpolo i naše klubove i uvek me je vodio na bazen”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u danima odrastanja?
“Uvek postoje uzori. Nalazio sam ih među domaćim, stranim igračima i od svakog sam nešto ‘pokupio’. E sad, imao sam sreću da i zaigram sa svojim uzorima ili protiv njih”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Odrastao sam u Partizanu. To je jedan veliki klub koji posebno  volim. Igrao sam za mađarski Ferencvaroš, a znate šta taj klub predstavlja u mađarskom i svetskom vaterpolu. Sad karijeru nastavljam u velikom Olimpijakosu. Sva tri kluba imaju velika sportska društva. Reč je o gigantima”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Neka bude poslednje finale u Svetskoj ligi sa Hrvatima. Znamo za vremenske prilike koje su vladale tokom finala. Jasno je da smo pobedili i obezbedili učešće na Olimpijskim igrama u Japanu. Nakon toga selektor Srbije Dejan Savić dao je ‘voljno’većini iskusnijih igrača. I evo, posle skoro 15 godina imam slobodno leto koje ću provesti sa porodicom. Zaista se ne sećam kad mi se tako nešto dogodilo”.

5 Životni i sportski moto?
“Verujem u Boga, to mi je dovoljno”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu TORŠAVN – HELSINKI. U prvoj utakmici dva tima Helsinki je bio siguran, dobio je sa 3:0. Farani su pre ovog duela ostvarili četiri, ali ubedljve pobede. Pozitivna mini serija HJK – a traje na četiri utakmice. Pre nego što čujemo Stefanov predlog za ovaj meč ističemo da je u jučerašnjem Humanitarnom tiketu u podne Mitrović briljantno odigrao, pogodio je tri utakmice, ali na poslednoj sa Islanda Grindavik – Akranes pao za jedan gol. Odigrao je gg&3+, a bilo je 1:1. Oba gola pala su u prvom poluvremenu.

“Pokušajte sa igrom gol, gol uz tri plus”.

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara