Peruničića pritisak ne interesuje: Fokus samo na teren

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.19. | 15:36

Orlovi se ne plaše atmosfere u Zadru

Vatrena atmosfera na tribinama, koja će u nedelju dočekati rukometaše Srbije u Zadru, ni najmanje ne dotiče selektora Nenada Peruničića. Strateg Orlova ne želi da pritisak s tribina bude bilo kakav alibi za eventualni loš rezultat.

Peruničić je još u Beogradu na pitanje o revanšu u Zadru rekao da je i to igranje u žestokom ambijentu deo odrastanja veoma mladog srpskog tima i od toga stava ne odustaje ni dan pre utakmice.
Hrvatska je bila veliki favorit u Beogradu i ovde je. To je realnost. Ono što su momci više pokazali, to je bilo na psihološkom planu i zato je utakmica bila 55 minuta u egalu. Uvek želim pobedu, ali s obzirom na protivnika, nerešeno protiv Hrvatske (25:25) je velika stvar. Držaćemo se našeg puta, da želimo da pokažemo zube svima, sportski i viteški. Očekujemo veliki pritisak, ali sve ono što nas bocka i potpaljuje, nas na terenu ne interesuje. Kada izađemo na teren, naš fokus će biti samo na terenu“, poručio je Peruničić.

Izabrane vesti

Ideja Orlova je da ponove snažnu odbranu, kakvu su demonstrirali u Areni.
Od samog početka potenciramo na dobroj odbrani, jer iz nje idu kontre i polukontre. Bili smo stegnuti u tom prenosu lopte iz odbrane. Jasno se videlo da nismo rastrčani“.

Tim je doživeo dve izmene pred polazak u Zadar. Na utakmicu nisu otputovali Stefan Vujić i Bogdan Radivojević.
Bogdan je i pre dolaska bio u opticaju samo za jedan meč. Odradio je veliki posao s obzirom na težinu povrede skočnog zgloba. Što se tiče Stefana, mislim da na psihološkom planu nije baš za ovakve utakmice. Hteo sam da ga poštedim bilo kakvih tenzija, da nešto mora. Zato sam odlučio da ne putuje“, rekao je Peruničić.

Srbija pred 4. kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ima dva boda, a Hrvatska pet, dok je između njih Švajcarska sa četiri. Na poslednjem mestu je Belgija sa jednim bodom.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Nenad Peruničić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara