Oštrenje pred rukometni meč godine: Hrvati su favoriti, ali nismo bez šansi

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.19. | 15:42

Peruničić traži strpljenje i vreme za reprezentaciju

Sedam godina je prošlo otkako su rukometaši Srbije pobedili Hrvatsku. Ređala su se velika takmičenja od tog Evropskog prvenstva u Beogradu 2012. godine, ali Kauboji su uvek izlazili iz tih duela kao pobednici. Stvar je prosta: Jači su, bolji su, uvek sa mirnijim taborom i boljom atmosferom u svlačionici.

Hrvati su favoriti i pred meč godine za srpsku rukometnu reprezentaciju, koji će se u četvrtak (18.00) igrati u Areni. Podmlađenim orlovima igra samo pobeda za ostanak u trci za Evropsko prvenstvo, koje deluje mnogo daleko nakon kikseva protiv Belgije (27:27) i Švajcarske (24:29). Ako takve dve trećeligaške selekcije nismo uspeli da pobedimo, čemu se onda nadati protiv večitog kandidata za medalje...

Izabrane vesti

Selektor reprezentacije Srbije Nenad Peruničić je, logično, epitet favorita prepustio komšijama.
Veliki je problem što imamo mladu reprezentaciju i malo vremena za treninge. Hrvatska je favorit zbog svega što je uradila u poslednjih 20 godina. Izuzimajući Francusku, Španiju i Dansku, oni su favoriti u 90 odsto slučajeva. To ne znači da mi nemamo šansi. Mladi smo, imamo energiju“, rekao je Peruničić.

Plasman na Evropsko prvenstvo deluje teško dostižan za Orlove, pogotovo ako u četvrtak ne uzmu bodove protiv Hrvatske.
Ako gledamo rezultatski, nismo svi zadovoljni. Nijednog trenutka ne tražim alibi, verujem u momke koje biram. U trenutku kada pravite smenu generacija, ti rezultati su problem. Apsolutno stojim iza svakog neuspeha, a ispred svojih igrača. Voleo bih da imamo više vremena, strpljenja, ali nijednog trenutka neću odustati od svojih ideja“, poručio je Peruničić.

Kapiten reprezentacije Nemanja Ilić pozvao je navijače da napune Arenu i pomognu timu da dođe do pobede.
Vremena je malo, ali koristimo svaki trenutak da se što bolje pripremimo. Hrvatska je favorit, ipak, mi igramo kod kuće, nećemo se predati, daćemo sve od sebe da probamo da zadržimo bodove u Beogradu. Ako publika dođe u što većem broju, to će nam dodatno pomoći. Hrvatska je u prednosti zbog kontinuiteta: dugo su zajedno, dobro se poznaju. Naši aduti su mladost, ludost i domaći teren“, zaključio je Ilić.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Nenad Peruničić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara