Modena naljutila šampiona, Trentino za nadu

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.19. | 09:06

Peruđa ne da prednost domaćeg terena. Lube ima velikih 2:0 i šansu da dokusuri tim iz Trenta

Da li ćemo u ponedeljak uveče da dobijemo prvog finalistu plej-ofa šampionata Italije, najjače odbojkaške lige na svetu?

Očekivao se neizvesniji duel Trentina i Lubea, ali je tim iz Ćivitanove već u prvom meču u Trentu napravio brejk posle dramatičnih pet setova, a onda je to materijalizovao kod kuće. Ekipa srpskih reprezentativaca Uroša Kovačevića i Srećka Lisinca imaće poslednju šansu da se vrati u igru.

Izabrane vesti

Trentino ove sezone u četiri susreta u Italiji nijednom nije pobedio ljutog rivala, ali jeste u Poljskoj krajem prošle godine u finalu klupkog Svetskog prvenstva. Nijedan od tih pet susreta nije završen posle tri seta.

U redovima domaćina veruju u nastavak serije. Pojačanje, upravo iz Lubea prošlog leta, libero Ženja Grebenikov veruje da se serija seli u njegov bivši dom Ćivitanovu.
Posle dva poraza ostaje nam nada da ćemo da igramo i četvrti meč. Moramo više da rizikujemo, ali je najbitnije je da verujemo da možemo da izađemo kao pobednici iz ove serije”, rekao je francuski reprezentativac.

Modena je u prva dva meča namučila šampiona. Peruđa i ove sezone pokazuje znake slabosti u gostima. Ipak, kod kuće to je neka druga ekipa nošena hukom sa tribina bučnih navijača Đavola. Peruđa je dobila Modenu u prvom susretu finala plej-ofa kada nije igrao naš korektor Aleksandar Atanasijević. On se vratio posle meča suspenzije. Modena je prekinula crni niz od četiri poraza protiv izabranika Lorenca Bernardija.

U drugom meču viđeno je pet setova, a briljirao je Ivan Zajcev sa 30 poena. On je letos došao u Modenu upravo iz osvajača triple krune na Čizmi.
Ko god je pomislio da polufinalnu seriju protiv Modene možemo da rešimo u tri utakmice, prevario se. Učinićemo sve da slavimo pred svojim navijačima”, istakao je libero šampiona Masimo Kolaći.

Očekuje se da prorade Vilfredo Leon i Aleksandar Atanasijević, a to je onda dobitna kombinacija. Sa 103 poena u plej-ofu najefikasniji odbojkaš je Leon koji ima 10 više od korektora Lubea Cvetana Sokolova.

Peruđa je favorit, ali Modena može da uzme bar set. Na poslednjih šest suseta samo je jednom završeno sa maksimalnom pobedom od 3:0.

U finale će ekipa koja dođe do tri trijumfa.

ITALIJA 1 – POLUFINALE PLEJ-OFA, TREĆI MEČEVI

Ponedeljak

20.30: (1,15) Peruđa – Modena (4,70) /u seriji: 1:1/
20.30: (2,29) Trentino – Lube (1,55) /u seriji: 0:2/

Foto: Reuters
 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara