Melburn pali F1 motore - MOZZART kvote su žešće i od njih!

Vreme čitanja: 5min | pet. 15.03.19. | 09:53

Uzavrele strasti na startu 70. sezone najbržeg sporta već u nedeljno praskozorje kulminiraće obračunom Mercedesa i Ferarija na Albert Parku

Pred nama je nova sezona najbržeg cirkusa na svetu, Formule 1! Kada imaš kvotu za sve, onda nije lako da DONESEŠ ODLUKU...  Pokušaćemo da pomognemo bet analizama, jer MOZZART i ove sezone za takve slatke muke ima najbrže slobodne igre! Zato smatrajte da smo svi zajedno od ovoga časa na specijalnom F1 zadataku! Startujemo s oktanskim kvotama iz Melburna, sa VN Australije. Tipovanja obuhvataju treninge i, naravno prvu trku sezone koja startuje u nedelju, u cik zore, tačno u 6.10 po "našem časovniku".

Početna, dakle bitna Informacija glasi da je Luis Hamilton novi „W10“ bolid Mercedes AMG Petronasa na prvom treningu vozio krug na Albert Parku u vremenu 1:23.599 minuta, što je za samo 0.038 brže od Sebastijana Fetela u Ferariju "SF 90". Treći je bio Šarl Lekler koji ove sezone vozi crveni bolid u tandemu sa Fetelom. Ova informacija je važna za razumevanje konteksta priče na relaciji Štutgart – Maranelo, koja bi na kraju mogla da kulminira ogorčenom bitkom za tron kako u konkurenciji vozača, tako i u plasmanu konstruktora.

Izabrane vesti

KVOTE ZA VN AUSTRALIJE

Prvo i osnovno, treba da raspišemo prvu F1 priču sezone za VN Australije, pa da procenimo ko će najverovatnije na Albert Parku biti najbrži, ko će voziti najbrži krug, možda i zaraditi poen od toga po novim pravilima. Sve pod uslovom da kroz cilj prođe s plasmanom do desetog mesta. To će Formulu 1 učiniti sigurno zanimljivijom, a da stvar bude još sportskija pobrinula se zimska transfer pijaca. Pratićemo neke nove likove koji kreću da voze rame uz rame sa Hamiltonom, Fetelom, Botasom, Rajkonenom, Verstapenom i ostatkom stare garde...

MOZZART SLOBONE IGRE - OPKLADA NA SVE KOMBINACIJE U MELBURNU

Sve po redu, po principu ko će, šta će i kuda će od trening sesija, do kraja 58. kruga, koliko ih se ukupno vozi raspravljamo uz asistenciju analize predsezonskih dešavanja. Veliku promenu u sastavu tima imamo u Ferariju. Došao je mladi Šarl Lekler, koji uz Sebastijana Fetela čini udarnu pesnicu tima iz Maranela. Kimi Rajkonen je sada u Zauber - Alfa Romeu, dok će se za volanom Red Bula uz Maksa Verstapena naći Pjer Gasli. Daniel Rikardo i Niko Hulkenberg voze Reno bolide, dok je Mercedes AMG Petronasov sastav nepromenjen i čine  ga naravno Luis Hamilton i Valteri Botas.

Evo i liste kvota za pobednika VN Australije:

POBEDNIK: 1. MESTO, 1.-3. MESTO, 1.-6. MESTO, POL POZ.

L. Hamilton    (3,30), (1,25), (1,15), (2,90)
S. Fetel           (2,80), (1,20), (1,15), (2,50)
M. Ferštapen  (10,00), (1,90), (1,33), (10,0)
Š. Lekler        (3,50), (1,35), (1,25), (3,50)
V. Botas          (12,00), (3,00), (1,40), (15,0)
D. Rikardo      (250), (30,0), (2,60), (200)
K. Rajkonen   (400), (100), (8,00), (300)

* Sve kvote za plasman na trci pogledajte OVDE

U svetlu analize prve trke recimo da je novi šef Ferarijeve konjice Matija Binoto rekao da su Maranelu tokom zime rešili „domaći zadatak“, odnosno ispeglali tehničke greške iz 2018. godine... Da li da mu verujemo, ili da stavimo crvenu ekipu na ler možda bar za sada, sudićemo na osnovu prvih test informacija iz Mercedes - benc kuhinje. Dakle, šta to nudi „W10“ bolid namenjen aktuelnom šampionu Luisu Hamiltonu i tragičaru prošle sezone, Valteriju Botasu?

Svakako ne više od onoga što su Italijani brusili učeći se na lekcijama koje im je Mercedes delio od početaka turbo-hibridne ere. Ferari je brži za koju desetinku, i to ne zbog toga što smo mi tako računali, već i zbog onoga što je famozni Toto Volf dozvolio da procuri van timskih zidina.
„Ono što vidimo iz testiranja, mislimo da je tako. Mi ćemo biti neka vrsta potere za Ferarijem. Na testiranjima izgleda da su oni imali nekoliko desetinki prednosti, to definitivno. Ipak, ovde u Melburnu je drugačija staza“, prokomentarisao je Valteri Botas, ali nije imao dovoljno informacija, ili ovlašćenja za detaljnije poređenje, recimo s Red Bulom. Dakle, Mercedesova priča je još ne totalna, ali poprilična nepoznanica.

Treba biti uzdržan, jer ako smo bilo šta do sada naučili, onda je to činjenica da Mercedes drži sve adute u rukavu do poslednjeg časa, pa ne bi iznenadilo na VN Australije vidimo trku na nož između Ferarija i Mercedesa. Uostalom, da se to zaključiti iz samo par Botasovih reči. Između redova, sve je rekao u iskazu: “Melburn je drugačiji”

Da jeste, Albert Park je drugačiji i to treba shvatiti ozbiljno kao ključan detalj koji kaže da je tandem Hamilton – Botas spreman da zapali tribine i gume na prvoj trci sezone. Zgaziće oini sigurno do daske svih 58 krugova, što pruža generalno veliko uzbuđenje imajući u vidu Ferarijeve ozbiljne namere u šampionatu.

PLASMAN

Ukoliko želite da umanjite rizik, tu je igra u kojoj tipujete da li će izabrani vozač završiti na prva tri, ili na prvih šest mesta. Kvote su naravno, nešto manje u odnosu na pobednika, ali su i šanse za pogodak mnogo veće. Primera radi, trenutno najizvesnije je da će se prvivi vozači crvene i srebrne ekipe naći na podijumu. Uz to, konkurentni za zauzimanje slavljeničkih mesta svakako bi mogli biti Maks Ferštapen, odnosno Valteri Botas i Ferarijev novajlija Šarl Lekler.

SPECIJALI

E ovo je prava stvar i igre koje dižu adrenalin. Ako verujete, na primer, u Luisa Hamiltona i smatrate da će biti najbolji i na zvaničnom treningu (subota) i na trci (nedelja), i to se i dogodi, možete da uloženi novac pomnožite sa 4,00, a kvota da će to isto uraditi Fetel je 3,30… Ili primera radi, možete tipovati da će recimo Luis Hamilton prvi otići u boks. To u ovom momentu nosi koeficijent 15,00, koliko vredi i njegovo odustajanje u prvom krugu.

Pogledajte kvote za sve specijalne igre na FORMULU 1

Ludo, zar ne? Pa naravno, jer MOZZART nudi ono što nema nigde. U ponudi imate i mogućnost da se kladite na to da će isti vozač (nebitno koji) biti na pol-poziciji, izvesti najbrži krug i trijumfovati na kraju, ili na to da će sigurnosno vozilo, ili sejfti-kar, u bilo kom trenutku izaći na stazu...

Zato savetujemo da dobro pročitate ponudu igara za VN Australije. Tamo nema šta nema, a šta ćete vi izabrati zavisi samo od strasti, navijačkih aspiracija i afiniteta. Zato smo na početku i rekli da nas čekaju slatke F1 muke! DONESI F1 MOZZART ODLUKU!

* Prikazane kvote važe do subote, kada će, posle rezultata zvaničnog treninga, biti izmenjene

FOTO: Reuters/MOZZART


tagovi

Formula 1Slobodna igraVN AustralijeLuis HamiltonSebastijan FetelFerariMercedes AMG Petronassportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara