Medison skver garden pod opsadom

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.19. | 10:12

Ukoliko Blu Džeketsi večeras pobede na gostovanju Njujork Rendžersima obezbediće poslednje slobodno mesto u Stenli kup plej-ofu

Najjača hokejaška liga na svetu, NHL polako ulazi u završnu fazu, a uskoro kreće i plef-of Stenli kupa (10. april), kako se tradicionalno zove postsezona.

Od sinoć su poznati svi učesnici plej-ofa na Zapadu na čelu sa vodećim Nešvil Predatorsima koji nastavljaju borbu za prvo mesto sa Vinipeg Džetsima i Sent Luis Bluzima koji imaju bod manje. Već je poznato da će se postsezonu jedan protiv drugog započeti San Hoze protiv aktuelnih vicešampiona, Las Vegas Golden Najtsa, a Šarksi će prvi ugositi rivale iz Grada greha.Sent Luis već koliko sutra uveče (22.00 po našem vremenu) u svom Enterprajz centru može doći do krucijalnog trijumfa koji bi ga približio prvom mestu u Zapadnoj konferenciji, a protivnik mu je uvek nezgodni Vankuver. Kanuksi su slavili na oba ovogodišnja odmeravanja sa Bluzerima, i to komotno sa 6:1 i 5:1, mada su poslednji put odigrali međusobni susret još krajem 2018. I pored toga, ti rezultati, ali i kvota 4,10 na goste nas prosto vuku da ipak odigramo na njih. Ruku na srce, Sent Luis već ima plej-of u rukama i nije mu od životne važnosti da pobedi, već da sačuva zdravlje glavnih zvezda.

Izabrane vesti

Na Istoku je situacija takođe prilično jasna pošto je postsezonu obezbedilo sedam timova: aktuelni šampioni, ekipa Vašington Kepitals (ujedno i prvaci divizije), Njujork Ajlandersi, Pitsburg Pingvinsi, Karolina Harikensi, Tampa Bej Lajtninzi, Boston Bruinsi i Toronto Mejpl Livsi.

Za poslednje mesto u plej-ofu poslednja dva dana takmičenja koja su pred nama u regularnom delu sezone vodiće Kolumbus Blu Džeketsi i Montreal Kanadijensi. Zapravo tim iz Ohaja bi već večeras na gostovanju u Velikoj jabuci, gde ga dočekuju Njujork Rendžersi mogao pobedom da osigura i to poslednje mesto u ovosezonskoj plej-of slici. Ovo će im biti četvrti i poslednji okršaj, a gosti u rukama drže svoju sudbinu.

U prethodna tri odmeravanja dva puta je slavio Kolumbus, a jednom Rendžersi i to nakon produžetka. I jedan i drugi tim izlaze na led nakon poraza. U Medison skver gardenu jedan sat nakon ponoći po srednjoervopskom vremenu treba očekivati napet meč sa manjim brojem golova zbog važnosti (kvota za 0-4 golova je čak 3,10).

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

NHLStenli kuphokej na leduKolumbus Blu DžeketsNjujork Rendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara