Matriks u najboljem izdanju, Krol već u četvrtoj rundi ostao na podu Stejpls centra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.19. | 08:38

Bokser Vasil Lomačenko sinoć je u Los Anđelesu bio neumoljiv prema Britancu Entoniju Krolu

Kralj lake kategorije i trenutno verovatno najbolji bokser na svetu, Vasil Lomačenko dominantno je u Los Anđelesu odbranio šampionske pojaseve u WBA i WBO verziji. Ukrajinac je fantastičnom predstavom prosto ponizio izazivača iz Velike Britanije, Entonija Krola nokautiravši ga u četvrtoj rundi.

Kako se i dalo očekivati bila je to klasična igra mačke i miša, pošto je popularni Matriks bio u najboljem izdanju. A to znači da je u odbrani bio neuhvatljiv, zbog čega je i zaslužio takav nadimak, a u napadu surov i precizan. Krol, koji je daleko od lošeg borca, nije prosto znao šta ga je snašlo. Lomačenkovi udarci su sevali sa svih strana, kao da je indijska boginja Šiva pa da ima 100 ruku, a ne "običan" čovek. Naravno, Ukrajinac nije baš običan čovek, pošto je jedan od najvećih atleta u svetu sportu, čovek koji je dao novu dimenziju boksu neverovatnim radom nogu, koji mu dozvoljava čudesno lateralno kretanje.

Izabrane vesti

A njegov protivnik sinoć u Stejpls centru nikako nije uspevao da nađe odgovor na majstorstvo šampiona, te je sudija već u trećoj rundi, nakon baraža Lomačenka mogao da prekine meč. Ipak, Krol je nekako nastavio zahvaljujući pre svega kraju runde, ali je već u sledećoj deonici meča ponovo završio na podu ringa, što je bio i definitvan kraj.

"Želim borbu sa Mikijem Garsijom! Videćemo kao ćemo sve to proči i da li ćemo uspeti da se dogovorimo, ali mi je on naredni cilj", prozvao je Loma vlasnika WBC pojasa u lakoj kategoriji.

Ukrajinski bokser je tako zabeležio 13. pobedu u 14 profesionalnih mečeva, a 10. sudijskim prekidom pre poslednjeg gonga. Dvostruki olimpijski i svetski amaterski šampion moraće, nakon što je pokorio pero, perolaku i laku kategoriju možda morati da nađe izazove i van ove težinske dovizije, ako mu uskoro ne nađu dostojnog protivnika jer ovo što im on radi "nije humano".

(FOTO: Reuters)


tagovi

boksborilačke veštineborilački sportoviVasil Lomačenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara