Ko će na megdan Delfinima u četvrtfinalu?

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.01.20. | 09:04

Na Evropskom prvenstvu u Budimpešti danas su na programu mečevi baraža za plasman u četvrtfinale. Vaterpolisti Srbije čekaju boljeg iz duela Nemačke i Španije

Prvi deo Evropskog prvenstva za vaterpoliste u Budimpešti bio je dosadan. Nije bilo uzbuđenja, favoriti su stizali do laganih trijumfa. Jedina drama bila je u Grupi C gde su se Mađari i Španci borili za prvu poziciju i izbegavanja Srbije u četvrtfinalu.

Danas su na programu utakmice baraža. Srbija, Hrvatska, Mađarska i Italiju su kao pobednici grupe već u četvrtfinalu. Četa Dejana Savića imaće tri dana odmora pred uvek ključni meč na šampionatu, četvrtfinale, a dolazi na megdan Španci ili Nemci.

Izabrane vesti

Realnije je da Furija bude rival našoj reprezentaciji. Nemačka napreduje iz godinu u godinu, ali čini se da je još nije sposobna za borbu za medalju na velikim takmičenjima. Ako ne bude senzacije gledaćemo već u sredu reprizu finala prošlog Evropskog prvenstva iz Barselone, kada su Delfini tek posle peteraca stigli do četvrte uzastopne titule šampiona Starog kontinenta.

Tradicija je apsolutno na strani Španije, koja je u prethodnoj deceniji od 11 utakmica dobila 10, a samo su jednu utakmicu Panceri rešili u svoju korist i to u Svetskoj ligi pre 10 godina i to posle peteraca. Bilo je 12:11. Poslednji put su igrali na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneru pre četiri godine, kada je bilo 10:5 za Španiju.
Očekujem Špance u četvrtfinalu i bićemo spremni za veliku utakmicu”, bio je kratak selektor Srbije Dejan Savić posle trijumfa protiv Holandije u poslednjem meču grupne faze.

Crnogorci imaju lak zadatak (14.30) protiv Turske. Ajkule su prežalile autsajdera i veruju da će igrati protiv Italije, šampiona sveta iz 2019. godine, u četvrtfinalu. Pobedom četa Vladimira Gojkovića bi obezbedila plasman na kvalifikacioni turnir u martu u Roterdamu za Olimpijske igre. Crnu Goru predvodi jedan od najboljih vaterpolista planete Aleksandar Ivović, saigrač naših Filipa Filipovića i Dušana Mandića u bogatom italijanskom Pro Reku.

Rusija ne bi trebalo da ima problema protiv Gruzije, dok je Grčka apsolutni favorit protiv Rumunije.

Ovo takmičenje je i kvalifikaciono za Olimpijske igre ove godine. Na najveće sportsko takmičenje već su se kvalifikovali Srbija kao pobednik Svetske lige i Italija i Španija kao finalisti Svetskog prvenstva, a u Budimpešti traži se još jedan putnik za Tokio. To bi mogla da bude i četvrtoplasirana selekcija, ako ove tri reprezentacije budu osvojile medalje.

EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU (BUDIMPEŠTA) – BARAŽ

Ponedeljak

14.30: Crna Gora – Turska
16.00: (16,00) Nemačka (19,00) Španija (1,01)
17.30: (1,10) Rusija (13,00) Gruzija (9,00)
19.00: (12,00) Rumunija (16,00) Grčka (1,05)

Sreda

Četvrtfinale

Italija – Crna Gora/Turska

Mađarska – Rusija/Gruzija

Srbija – Nemačka/Španija

Hrvatska – Rumunija/Grčka

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara