Duh Sent Luisa vlada NHL-om

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.19. | 12:24

Bluzeri razbili Bruinse usred Bostona i podigli prvi Stenli kup u istoriji

Čudo se dogodilo, hokej svira bluz! Veliki, favorizovani Boston Bruinsi po treći put u finalnoj seriji NHL-a poklekli su pred domaćom publikom i tako prepustili Bluzerima trofej lorda Stenlija.

Sent Luis je sada i definitivno grad svetskih šampiona, najboljih hokejaša na svetu koji su sinoć stigli do krucijalnog trijumfa u sedmom meču finalnog okršaja i to pobedom od 4:1. Pukao je ponovo domaći led u Bostonu, nešto što niko nije očekivao. Ako se nešto smatralo sigurnim pre finala, to je bio domaći teren Bruinsa u TD Gardenu. Bluzeri su ipak našli način kako da se odupru statistici i tradiciji podigavši jedan od najstarijih trofeja u sportu u svom prvom pokušaju, to jest prvom finalu.

Izabrane vesti

REZULTATI STENLI KUP FINALA (4-3)

1. meč Boston - Sent Luis 4:2
2. meč Boston - Sent Luis 2:3 (pr)
3. meč Sent Luis - Boston 2:7
4. meč Sent Luis - Boston 4:2
5. meč Boston - Sent Luis 1:2
6. meč Sent Luis - Boston 1:5
7. meč Boston - Sent Luis 1:4

Mreže nisu trešene samo u drugoj trećini, u prvoj precizni za Bluz bili su Rajan Orajli i Aleks Pjetranđelo, a u trećoj Brejden Šen i Zek Senfor, da bi Met Grzelčik iz Bruinsa dao poslednji gol u sada već završenoj sezoni NHL-a.  

MVP finala Rajan Orajli (Sent Luis) prima nagradu od komesara NHL Gerija Betmana

Očekivano, iz redova pobedničkog tima dolazi i MVP plej-ofa, dobitnik nagrade "Kon Smajt", Rajan Orajli. Napadač šampiona je uspeo nešto što je pre njega pošlo za rukom i palicom samo večnom Vejnu Greckom postigavši pogodak u četiri uzastopne utakmice finala. On je u plej-ofu zabeležio 23 poena, od čega osam golova.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara