Delfini, samo ovo niste uzeli

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.04.19. | 09:00

Srbija je automatski učesnik Svetske lige kao domaćin, pa turnir u Zagrebu nema takmičarski značaj u tom smislu za našu selekciju

Srbija napada jedini trofej koji joj nedostaje.

Delfini će u četvrtfinalu Evropa kupa igrati sa Španijom (16.45). Ako pobede, rival u polufinalu će im biti pobednik susreta Hrvatska - Grčka. Preostala dva para su Italija - Rusija i Mađarska - Crna Gora. Ovaj turnir je kvalifikacioni za finale Svetske lige koje će se održati u Beogradu od 18. do 23. juna. Srbija je automatski učesnik kao domaćin, a u zavisnosti od plasmana naše reprezentacije u Zagrebu u Beograd će stići tri ili četiri ekipe. Tačnije, ako Srbija prođe Španiju za Svetsku ligu će se plasirati preostalo troje polufinalista. Ukoliko Srbija izgubi, onda će u Beograd putovati prve tri ekipe iz Zagreba.

Izabrane vesti

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić skratio je spisak od 23 igrača na 15 i mahom se odlučio za već dobro poznata imena, dok će zbog povrede ramena ovaj turnir propustiti Stefan Mitrović. Umesto Gojka Pijetlovića šansu je dobio golman Dimitrije Rističević, povratnik u reprezentaciju je Nikola Dedović, dok je debitant na velikom turniru Ognjen Stojanović.
"Svi znamo koji su naši ciljevi i tu se ništa nije promenilo. Što se tiče puta u Zagreb i samog Evropa kupa, sigurno da ovaj turnir ima svoj značaj. Sa druge strane, selektor sam reprezentacije koja ima tu nesreću da svi vaterpolisti igraju u inostranstvu i ovo su retki trenuci kad možemo da budemo na okupu i to je najbitniji momenat. Znam da su umorni od naporne sezone, ali u ovoj i narednoj godini nas očekuje mnogo iskušenja"
, rekao je Dejan Savić. 

Turnir u Zagrebu je važan i jer će biti korišćena i nova pravila u vaterpolu, koja bi trebalo da igru učine dinamičnijom.
"Zato ćemo i svaki trening da iskoristimo da isprobamo nove taktičke stvari, kao i da vidimo kako će igrači da reaguju na nova pravila. Realno, njima će biti potrebno najviše vremena da se prilagode, zatim nama trenerima, a onda i sudijama. Njiihovo iskustvo će mi mnogo pomoći."

Savić je prokomentarisao neka od novih pravila.
"Suština je da se u prostoru od šest metara daje velika prednost napadaču sa loptom. To znači da odbrana pada u drugi plan. Mi u srpskom vaterpolu moramo da obratimo pažnju na ovu novinu, zbog metodologije rada i prilagođavanja u mlađim kategorijama", podvukao je Savić.

Andrija Prlainović ne želi da prognozira učinak Srbije na finalnom turniru u Zagrebu.
"Biće interesantno videti kako ćemo se i mi igrači i sudije snaći. Ovaj turnir će najviše biti zanimljiv zbog toga. Mislim da se ovaj turnir igra u nevreme, usred klupske sezone. Ipak, zbog novina teško mi je da prognoziram. U svakom slučaju dobro smo trenirali i videćemo šta ćemo da uradimo."

Put Zagreba krenuli su sledeći vaterpolisti:

Branislav Mitrović (OSC), Dimitrije Rističević (Katanija), Viktor Rašović (Solnok), Filip Filipović (Pro Reko), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Sava Ranđelović (OSC), Duško Pijetlović(Dinamo), Đorđe Lazić (Solnok), Andrija Prlainović (Solnok), Ognjen Stojanović (Miškolc),Strahinja Rašović (Eger) i Miloš Ćuk (Mladost).

EVROPA KUP - ČETVRTFINALE:

Petak

15.00: (1,55) Mađarska (8,00) Crna Gora (3,15)
16.45: (5,10) Španija (8,00) Srbija (1,30)
18.30: (1,02) Italija (18,00) Rusija (15,00)
20.15: (5,10) Grčka (8,00) Hrvatska (1,30)

Subota

Poraženi Mađ./CG - Ital./Rus. 15.00
Poraženi Srb./Špan. - Hrv./Grč. 16.45
Pobednik Mađ./CG - Ital./Rus. 18.30
Pobednik Srb./Špan. - Hrv./Grč. 20.15

Nedelja

Za 7. mesto    15.00
Za 5. mesto    16.45
Za 3. mesto    18.30
Finale 20.15

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Reuters


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija ŠpanijeEvropa kupSvetska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara