Biće ova deca zlatna: Srbija posle drame remizirala sa Crnom Gorom!

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.19. | 08:15

Obećavajući start izabranika Dejana Savića na Prvenstvu Sveta u Južnoj Koreji – 10:10

Ekipa podmlađena, bez sedmorice protagonista poslednje zlatne ere, a početak vrlo dobar. Malo je nedostajalo da bude i odličan. Vaterpolo reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno protiv Crne Gore (10:10) u prvom kolu Prvenstva Sveta u Južnoj Koreji.

Možemo da budemo zadovoljni bodom, ali će selektor Delfina Dejan Savić u analizi meča sigurno potanko analizirati dešavanja posle prve četvrtine. Mimo svih prognoza Srbija je sjajno otvorila utakmicu protiv bivše braće. Na krilima raspoloženog Strahinje Rašovića (dva gola), zatim Miloša Ćuka i Dušana Mandića, naša selekcija je povela sa 4:1. Nisu uspevali Crnogorci da pronađu ofanzivnu igru. Sa igračem više uglavnom su pogađali okvir gola. Razbranio se i sjajni Dimitrije Rističević, koji je skinuo veliki broj zicera rivalima. Imala je Srbija u jednom trenutku I prednot od 6:3. I upravo u tom intervalu Crna Gora je uhvatila možda i poslednju slamku spasa. Golovima Đure Radovića i Aleksandra Ivovića vratili su se u igru (6:5).

Izabrane vesti

Upravo u tim trenucima se videlo blago neiskustvo ekipe Dejana Savića. Iako smo se odbranili u situaciji sa dva igrača više, zatim I kaznili Crnogorce preko Save Ranđelovića (8:6), ušli smo u minus fazu. Crna Gora je do kraja treće četvrtine uspela da preokrene rezultat, a zatim i golom Draškovića stigne do kapitalnih 10:8.

Sve je bilo na strani Crne Gore. Međutim, hladnokrvnost je zadržao sjajni Dušan Mandić. Njegov gol predstavljao je signal Delfinima da se ne predaju. Potom je Dimitrije Rističević zabeležio još jednu važnu odbranu.

Na 12 sekundi pre kraja Strahinja Rašović je pogodio u situaciji kada je Srbija imala dva igrača više za 10:10. Crna Gora je imala poslednji napad, lopta je stigla do Aleksandra Ivovića koji je šutirao pored gola.

U Grupi A u kojoj se takmiče i Srbija i Crna Gora, Grčka je bila izuzetno ubedljiva protiv domaćina Južne Koreje i slavila 26:3 pa nakon prvog kola zauzima prvo mesto u grupi sa dva boda. Srbija i Crna Gora imaju po jedan.

Najefikasniji u našem timu bili su Strahinja Rašović sa četiri, i Dušan Mandić sa tri gola.

VATERPOLO - SVETSKO PRVENSTVO

GRUPA A

Srbija - Crna Gora 10:10

Grčka - Južna Koreja 26:3

GRUPA B

SAD - Kazahstan 16:7

Hrvatska - Australija 14:4


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara