Vanja Marinković (© Star Sport)
Vanja Marinković (© Star Sport)

Veliko iznenađenje u Španiji! Huventud izbacio Baskoniju

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 23:03

Kraj sezone za srpskog reprezentativca Vanju Marinkovića

Blistala je Baskonija čitave sezone, u jednom momentu je bila prva u Evroligi, ali na kraju nije došla ni do plej-of, u nacionalnom šampionatu je bila druga, ali na kraju već sve završila u četvrtfinalu. Na kraju da li se može reći da je tim iz Vitorije imao uspešnu sezonu? Igrali su dopadljivu i atraktivnu košarku sa sjajnim igračima, ali na kraju to nije donelo rezultat. Dokazao je to Huventud koji je slavio sa ubedljivih 2:0 u plej-of seriji.

Klub iz Badalone je ligaški deo okončao tek na sedmom mestu, a u jednom momentu je izgledalo da se neće ni plasirati u plej-of, međutim sada su izbacili evroligaša i to sa dve ubedljive pobede. Na prvom meču su slavili s 83:76, a večeras sa 99:91.

Izabrane vesti

Američki internacionalac Kajl Gaj je na kraju heroj Huventuda. Odigrao je sjajan drugi meč. Bio je najefikasniji pojedinac sa 20 poena.

Na drugoj strani Markus Hauard je ubacio 16 minuta za svega 16 minuta. Ovime je okončana prva sezona nekadašnjeg igrača Denvera. Bio je jedan od najuzbudljivijih Amerikanac u čitavom takmičenju, kako u ACB ligi, tako i u Evroligi, ali uvek će ostati misterija njegova minutaža. Vrlo često je igrao na oko 15 minuta po utakmici.

Ispod očekivanog nivoa bio je srpski internacionalac Vanja Marinković koji je ubacio tri poena.

Zanimvljivo, Huventud je prvi tim koji je obezbedio plasman u polufinale, a igraće protiv boljeg iz okršaja Real Madrid - Gran Kanarija. Osvajač Evorlige trenutno vodi 1:0 protiv šampiona Evrokupa.

Na drugoj strani žreba, imamo Barselonu koja vodi protiv Valensije, dok Unikaha ima prednost protiv Tenerifa.



tagovi

BaskonijaHuventud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara