Trinkijeri: Hteo sam tim sa Srbima, Gagi bio metar u golu! Boli me koliko su mi vrata zatvorili ispred nosa

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.19. | 08:45

Trener Partizana o novom pojačanju Rašonu Tomasu, Nemanji Gordiću, kao i „stativama“ u prelaznom roku

Dugo su navijači Partizana čekali prvo letnje pojačanja za nastupajuću sezonu, a dočekali su ga u liku Nemanje Gordića. Usledilo je zatišje pred buru, a onda je u jednom danu otkriveno da je Parni valjak potpisao jednog, a potom dogovorio i drugog igrača koji će pojačati obe pozicije u reketu! Posle Rašona Tomasa stiže i Vilijam Mozli, ali ono pravo tek sledi.

Naime, dok stručni štab radi na dovođenju igrača na evropskom kontinentu, sportski diretktor Nikola Lončar boravi u Sjedinjenim Američkih Državama, gde prati Letnju ligu i razgovara s potencijalnim akvizicijama. U jeku potrage za novim imenima, trener Andrea Trinkijeri je za Sportski žurnal govorio o prelaznom roku i mnogim detaljima - od toga zašto je Rašon Tomas izabrao Partizan, preko toga koliko je „stativa“ u prelaznom roku pogodio crno-beli tim, ali i kako je Dragan Milosavljević bio „metar u golu“, pa je lopta izbačena iz istog...
“Rašon Tomas će doći u Partizan jer će imati prostora da se razvija. Pitao me je za spisak igrača: Meli, Strelnijeks, Vonamejker, Miler, Lendejl, Marinković... Onda mi je rekao: 'Možda je najbolje da idem tamo gde mogu da budem najbolja verzija sebe'. Tri puta sam pričao s njim. Mnogo evroligaša nam je bilo konkurencija“, priča Trinkijeri za Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Menadžer demantuje da Holins stiže u Partizan

Pre Tomasa u Humsku 1 stigao je Nemanja Gordić, što je tema koja je posebno otvorila Trinkijerija...
“Prvo sam pokušavao da pronađem domaće igrače. Još me boli koliko su mi vrata zatvorili direktno u nos. Nije moglo ni da se priča o domaćim igračima. To je za nas bilo nedozvoljeno. Voleo bih da napravim ekipu s mnogo domaćih igrača, ali to nije bilo moguće. Onda smo tražili drugačije. A, šta je najsličnije domaćim igračima? Nemanja Gordić“.

Govorio je Trinkijeri i o „stativama“ koje je Partizan pogodio dosad. Sve je objasnio u fudbalskom maniru.
“Bilo ih je 10 do 12. Tri puta je lopta dolazila na samu liniju gola, ali je neko izbacivao s nje. Jednom je lopta i ušla pola metra, ali sudija nije video“.

To je bio Dragan Milosavljević.
“On je bio metar u golu. Prodao sam čak i 'kuću na moru' da bih ga doveo, ali je onda lopta izbačena iz gola. Ima dobrih domaćih igrača, ali trenutno su nedostupni“.

Kompletan razgovor s Andreom Trinkijerijem pročitajte u štampanom izdanju Sportskog žurnala ili na sajtu OVDE.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara