Trener Slobode Vladimir Lučić: Velika i značajna pobeda u Novom Pazaru

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.01.19. | 12:50

Užičani i pored petnaestominutnog prekida utakmice uspeli da slave u Pazaru!

Košarkaši užičke Slobode su u okviru KLS - a uspeli da savladaju OKK Beograd, ABA 2 ligaša Dinamik, a sinoć i odličnu ekipu Novog Pazara, 98:99. Trentno, Užičani imaju učinak od 10:8 koji je dovoljan za petu poziciju na tabeli KLS – a.

Sloboda je u seriji od četiri trijumfa i trenutno smo dobro kotirani. Uspeli smo da pobedimo tri, uz Borac, ponajbolje ekipe u ligi. Ono što nas posebno raduje je naša dopadljiva igra”, kaže trener Slobode Vladimir Lučić.

Izabrane vesti

Vaši igrači su bili na odličnom nivou na “vrućem” parketu u Novom Pazaru iz kog ste se vratili sa dva boda.
“Velika pobeda Slobode jer Pazar do sinoć nije imao poraz na svom terenu. U Novom Pazaru je uvek teško, ali i lepo igrati zbog sama atmosfere. Mada oslabljeni za prvog centra Petra Marića u tesnoj završnici smo pobedili”.

Vaš tim je vodio u drugom poluvremenu kad je došlo do petnaestominutnog prekida meča.
“Sudije su tražile da se isprazni deo partera, koji je moralo da napusti dvadesetak ljudi. Nakon toga utakmica je nastavljena i u neizvesnoj završnici smo trijumfovali”.

Trenutni položaj na tabeli je dovoljan za plasman u Superligu.
“Naš prvi cilj bio je opstanak u KLS – u, pošto smo se vratili u najkvalitetniju ligu. Sad ostaje da vidimo da li ćemo i izboriti plasman u Superligu, što bi bio veliki uspeh kluba. Na dobrom smo putu jer smo na početku lige renovirali tim sa par novih igrača koji su se priključili košarkašima iz Užica”.

Superliga je novi izazov za klub, ali donosi i nove izdatke.
“Da, ekipa mora biti na okupu bez obzira na dužu pauzu između dva takmičenja. Potom bi usledela nova dva meseca sezone. Sve iziskuje nove troškove, ali je za Slobodu, Užice i region to nova promocija kluba. U našu dvoranu bi dolazili naši najbolji timovi koji igraju ABA ligu”.

Kao trener Slobode stabilizovali ste ekipu i doneli neke nove pozitivne stvari.
“Prvo smo se izborili za opstanak u nižem rangu. U narednoj sezoni smo uspeli da se vratimo u KLS. Sad smo tu i zadovoljni smo rezultatima, ali ostaje da privedemo sezonu kraju. Lično sam zadovoljan jer sam kao mlad trener radio u inostranstvu i uz pomoć Slobode sam se vratio u srpsku košarku. Uzajamno smo napravili dobar posao. Ponovo sam stekao uvid u kvalitet domaće lige. OKK Beograd ima kvalitetne mlade igrače. Borac, Dinamik i Novi Pazar se izdvajaju. Nama je od rezultata bitnije da se naši mladi igrači još jednom dokažu, da steknu nova iskustva. Teško je preći iz juniorskog sastava u prvi tim, tu mislim na naše košarkaše Aleksu Ćubića i Danila Krstičića…Bratislav Paunović, koji je uspešan student, dobro se pokazao u KLS – u”.

Tokom sezone ponovo je bilo poziva za vaš odlazak u inostranstvo.
“Rekao sam da je ova saradnja sa Slobodom na obostrano zadovoljstvo. Dolaskom Raše Radovanovića klub se stabilizovao na sportskom planu. Finansije škripe, kao u većini srpskih klubova. Da bi Užičani igrali ABA 2 ligu potreban je novac. To pokazuje i slučaj Primorske koja je obezbedila budžet i verujem da će preći u ABA ligu. U ovom momentu sam trener Slobode, sačekajmo kraj sezone pa će biti jasniji planovi kluba, ali i moje dalje ambicije”, konstatovao je trener Užičana Vladimir Lučić.

Danas se u KLS – u sastaju Borac i Vojvodina. Utakmica u Čačku počinje u 19.00 sati.

PIŠE: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
V. Lučić/Priv.arhiva


tagovi

KLSKK SlobodaUžiceVladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara