Tomić pričao za Grke: Osvojili smo ABA ligu bez velikog budžeta

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.19. | 13:31

Mladi stručnjak ponovo apostrofirao hemiju u timu

Turbulentan period je prošao Milan Tomić na klupi Crvene zvezde. Od početne euforije, izazvane ubedljivim pobedama na startu sezone, zatim osporavanja, pa ponovo – euforije. Međutim, kada se bude podvlačila crta ostaće zabeleženo da je nekadašnji plejmejker Olimpijakosa ostvario primarni cilj na Malom Kalemegdanu.

Vratio je Crvenu zvezdu u Evroligu. Dovoljno da bude u centru pažnje javnosti u Grčkoj, pošto je kao dugogodišnji član Olimpijakosa u toj zemlji ostvario veliki trag.
„Finalnu seriju smo igrali bez dva, možda i tri ključna igrača. Stratos se povredio posle odlične druge utakmice finalne serije. Kada se to desilo, nismo imali vremena. Napravljen je tim sa odličnom hemijom. Nismo imali zvezde koje će igrati za sebe i ličnu statistiku. Osvojili smo prvenstvo bez velikog budžeta“, rekao je u razgovoru za radio Sport24 Milan Tomić.
Naravno, grčke kolege su se najviše interesovale za zdravlje nekadašnjeg šutera Panatinaikosa Kej Si Riversa.
Imao je povredu... Dva meseca je igrao u Italiji, ali sam odlučio da ga dovedem. Dobro smo se raspitali, imali smo informacije da je veliki profesionalac. Dobro je dete. Ne možete lako da pronađete takve igrače“.

Izabrane vesti

On je poručio da je glavni cilj za ovu sezonu ispunjen.
„Osvojili smo ABA ligu i vratili se u Evroligu. Takođe, ostaje nam još srpsko prvenstvo. To je, isto, važno takmičenje za nas. Bilo je svega u finalnoj seriji, ali ja najviše volim da pričam o košarci. Bili smo bolji od Budućnosti i zato smo pbedili“.

Očigledno je da su kolege iz Grčke odlično upoznate sa dešavanjima u Zvezdinom timu. Zato su apostrofirale učinak domaćih igrača.
„Na našu igru veliki uticaj su imali Čović, Simanić, Daidovac. Ovaj poslednji je igrao plejmejkera, iako je visok 202 centimetara. Po predispozicijama on je dvojka ili trojka. Međutim, ne želim nikoga da ističem. Bili smo prava družina. Lep je osećaj u prvoj godini samostalne karijere osvojiti titulu“.

Moguće je da će Crvena zvezda sledeće godine imati jaču konkurenciju u želji da odbrani Jadransku ligu. Sve više se priča o Olimpijakosu.
„Bio sam koncentrisan na finale, tako da nisam propratio tu temu“.


tagovi

Milan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara