Dinosaurusi zgazili Bankare, Cjutai iznenadio Paujan posle produžetka

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.04.20. | 18:27

Ponovo dva efikasna duela u tajvanskoj košarkaškoj ligi

Košarkaška lopta miruje svuda na svetu, sem na Tajvanu, gde se prvenstvo za sada odigrava bez ikakvih problema, uprkos činjenici da je i ovde virus korona dobro umešao prste. Ruku na srce, čelnicima ove lige posao olakšava činjenica da se ukupno nadmeće svega pet timova, što olakšava organizaciju utakmica.

Danas su na programu bile dva interesantna susreta, a jedini tim koji je pauzirao bio je lider – Tajvan Bir. Popularni Pivari mogli su da uživaju i sigurno sa osmehom na licu isprate pobedu poslednjeplasiranog Cjutaija protiv njihovog prvog pratioca, Paujana, nakon dodatnih pet minuta igre – 94:92.

Izabrane vesti

Već od početka utakmice dalo se na nagovestiti da će Cjutai opasno namučiti Paujan. Domaći su nakon prilično izjednačene prve četvrtine dodali gas u drugoj i već na poluvremenu stekli osam poena prednosti – 36:28.

Pošto prvo poluvreme nije donelo neku preterano efikasnu i lepršavu košarku, drugo poluvreme uspelo je da opravda taj epitet. Ispostaviće se da je takav ritam igre odgovarao Paujanu, koji je samo u trećoj četvrtini postigao tri poena više nego za čitavo prvo poluvreme i u poslednjih deset minuta ušao sa dva poena prednosti.

Cjutai se nekako oporavio i kroz izuzetno uzbudljivu završnicu uspeo je da obezbedi produžetak (79:79). I tamo se nastavilo sa efikasnom igrom, ali je domaćin uspeo da "uhvati" nit i da postigne tačno koš više od rivala, te da tako upiše tek treću pobedu ove sezone u tajvanskoj prvoj ligi.

U drugom meču dana, Julon je u prilično neizvesnom i efikasnom duelu savladao Banku Tajvana. Sve je rešeno u poslednjih deset minuta igre, kada je domaćin uspeo da se odlepi i stavi tačku na meč – 90:85.

Nakon prve četvrtine, sve je mirisalo na veliko iznenađenje, pošto su Bankari imali deset poena prednosti (17:27). Ipak, angažovanom igrom u naredne dve deonice, Julon je uspeo da dođe do potpunog poravnanja i da u poslednjih deset minuta uđe sa egal rezultatom – 62:62.

Kada je došlo vreme za konačnu odluku, Julon je uspeo bolje da se snađe. Bankari su poklekli u neizvesnoj, penal završnici i moraće da na šestu pobedu čekaju bar još nekoliko dana.

TAJVAN 1 - 15. KOLO

Petak
Julon Luksdžen Dajnos - Banka Tajvana 90:85
Cjutai - Paujan 94:92 /nakon produžetka/

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara