Tarik Blek (Foto: Shutterstock)
Tarik Blek (Foto: Shutterstock)

Sa biroa Evrolige do borbe za minute sa MVP Jokićem: Tarik Blek u Denveru

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.09.21. | 09:56

Evropsko tržište ostalo kraće za iskusnog američkog centra

Napravio je Denver samo jednu promenu tokom leta, Pola Milsapa zamenio je Džef Grin. Sada je pojačao konkurenciju u reketu angažovanjem bivšeg igrača Makabija i Zenita Tarika Bleka. Amerikanac se posle tri godine vraća u najjaču ligu sveta, gde je svojevremeno branio boje Hjustona i Los Anđeles Lejkersa.

18.00: (1,45) Mornar (15,0) Cibona (3,05)

Izabrane vesti

Iako se klub iz Kolorada nije oglasio zvaničnim saopštenjem, agencija koja se stara o karijeri 29-godišnjeg centra Prajoriti Sports obelodanila je putem društvenih mreža da je Blek dogovorio saradnju sa Nagetsima. Detalji još nisu poznati.

Blek je profesionalnu karijeru započeo u NBA ligi, u dresu Hjuston Roketsa. Posle tri godine na Memfis koledžu i jedne u dresu Kanzasa, nije odabran na NBA draftu, ali je sastav iz Teksasa prepoznao u njemu talenat i ukazao mu priliku. Nije ipak dugo ostao, vrlo brzo se preselio u Lejkerse, gde se zadržao tri godine. Jednu sezonu je kao Jezeraš proveo je i na kaljenju u Razvojnoj ligi. Vratio se u Hjuston leta 2017. godine i odigrao sezonu u Tojota centru, pre nego što se otisnuo na Stari kontinent.

Potpisao je ugovor sa Makabijem leta 2018. godine, da bi posle sjajne sezone bio nagrađen novom, dvogodišnjom saradnjom. Zbog povreda je ipak prevremeno okončao, pa je u januaru tekuće godine stigao u Sankt Peterburg. Upisao je 13 nastupa u Evroligi u minuloj polusezoni i sa 5,2 poena i 3,5 skoka po meču pomogao ekipi Ćavija Paskvala da plasmanom u plej-of ostvari istorijski uspeh.

Po okočanju minule takmičarske godine se rastao sa ruskim klubom, dugo je vagao ponude i nadao se da bi ponovo mogao da zaigra u najjačoj konkurenciji na planeti. Na kraju mu se strpljenje isplatilo, budući da će braniti boje Denvera.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Timovi iz Evrolige koji još nisu kompletirali rostere (poput Crvene zvezde) tako su ostali bez sjajne opcije. Videćemo koliko će Blekova nova epizoda u NBA potrajati.

U Nagetsima ga čeka najjača konkurencija na svetu, kako će se za minute "boriti" sa najkorisnijim igračem NBA Nikolom Jokićem. Neće to ni biti borba, već će Bleku ostati mrvice, kada srpski centar bude odmarao.

Kao što smo napisali, sastav iz Kolorada je tokom leta pretrpeo minimalne promene, uprava je odlučila da zadrži jezgro igrača iz minule sezone, pa je tako produžila saradnju sa Vilom Bartonom (dve godine, 30.000.000 dolara), Džamajklom Grinom (dve godine, 16.400.000 dolara), Monteom Morisom (tri godine, 27.774.997 dolara), Ostinom Riversom (jedna godina, 2.401.537 dolara) i Eronom Gordonom (četiri godine, 92.000.000 dolara). Očekuje se da u narednom periodu paraf na novu saradnju stavi i talentovani Majkl Porter Džunior.



tagovi

Tarik BlekDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara