Repeša: Zvezda je favorit

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.19. | 21:57

„Treba pripremiti ekipu, imam dovoljno iskustva za to, a igrači treba da pokažu da mogu“, kaže trener Budućnosti

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Podgorice)

Bila je Budućnost pod ogromnim pritiskom posle prve dve utakmice. Crvena zvezda je u Beogradu dobila dva duela sa ukupno 57 poena razlike i Plavima sigurno nije bilo lako da igraju. Međutim, ekipa Jasmina Repeše je uspela u nameri i sa pobedom večeras je izjednačila na 2:2.

Izabrane vesti

U ponedeljak od 19 časova je na programu majstorica.

Repeša posle utakmice nije krio zadovoljstvo, ali je istakao da je Crvena zvezda i dalje favorit.
Zadovoljan sam što smo poravnali rezultat i što imamo priliku da se vratimo u Beograd. Čestitao bih igračima na strpljivosti, što smo gradili rezultat korak po korak i išli mirno do kraja. Videli smo da su slobodna bacanja bila naša loša strana, da su nam pokupili dosta lopti u napadu, što moramo pod hitno da ispravimo“, prvo je istakao Repeša.

Koliko je Budućnost u psihološkoj prednosti, posle onih -57 i da li je pritisak na Zvezdi?
Psihološki jeste, ali u Beogradu je Zvezda favorit. Ako iskontrolišemo ritam utakmice i u teškim momentima, kao u obe utakmice tamo, kad smo im dozvolili da se odlepe, možemo mnogo“.

Atmosfera?
Bila je atmosfera plej-ofa, bila je drugačija od onoga što je dosad bilo, čak i ovde, da se razumemo. Najviše me raduju igrači, jer među njima nije bilo trzavica i oni su primer svima“.

Kako se psihički pripremiti za Beograd, jer će verovatno biti u Beogradu „gore“ nego u prve dve utakmice. Očekuje vas verovatno atmsofera linča?“... Takva je bila formulacija crnogorskih novinara...
Molio sam i naše da budu korektni, ali nas nisu poslušali. Pokušao sam da spustim loptu, ali to nije bilo baš tako. Večeras je bila druga priča, a da će biti teško u Beogradu – biće. Treba pripremiti ekipu, imam dovoljno iskustva za to, a igrači treba da pokažu da mogu“.

Da li Zvezda može da vas iznenadi u petoj utakmici, pošto ste Čovića isključili i gde vidite prostor za napredak?
Što se tiče statistike, slobodna bacanja su u nekoj normali, a ako bude kontrola defanzivna skokova, tu je sigurno nekih 10 poena. Teško je iznenaditi bilo koga, ni oni nas, ni mi njih. Jako se dobro poznajemo, u ovakvim utakmicama uvek ispliva neko. Uglavnom su to velike utakmice za velike igrače. Kol i Džekson i Beron i Odžo pravili su velike probleme i radili posao na visokom nivou“.

Kol i njegova igra?
Tražio se dugo, ali ovo su takve utakmice gde je tu negde, hteo je da se pokaže. Ima to iskustvo i pokazao je šta može dobrim delom. U drugom poluvremenu nije izlazio, pa sam stalno pričao s njim, pitao ga da li treba da odmori, ali je bio u utakmici, čak i defanzivno“.

Gordić je zanimljivo odigrao, bez dobre statistike, ali je dao mnogo u dobrani.
To je mnogo važno za mene, dobro je odigrao“, zaključio je Repeša.

Foto: ABA liga


tagovi

Jasmin Repeša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara