Datome oštro: Ako ne budemo igrali pred navijačima, onda nema smisla ni da igramo! Mislim da se sezona neće nastaviti

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.03.20. | 19:17

Italijan pričao o trenutnom stanju u evropskoj košarci i istakao je da nije optimističan po pitanju nastavka sezone

Luiđi Datome je pričao o trenutnom stanju u evropskoj košarci i o momentu kada bi mečevi trebalo ponovo da se igraju. Italijan naravno zna ozbiljnost situacije i jasan je u svemu tome - ne treba da se igra dok uslovi ne budu potpuno bezbedni.

Jedna od opcija je da se utakmice igraju pred praznim tribinama, ali ta ideja se nimalo ne sviđa Datomeu. On ističe da je potrebno da svi uslovi budu - tu.
"Ako igrate pred praznim tribinama, to znači da problem i dalje postoji. A ako on i dalje postoji, onda nema poente da se igra. Po mom mišljenju, kada se akcija nastavi, to će morati da se uradi sa prisustvom navijača i sa normalnim načinom putovanja", rekao je Datome za Korijere delo Sport.

Izabrane vesti

Inače, turska liga je bila poslednja koja je prestala da se igra.

Sve ovo dodatno dobija na značaju ako znamo da je Điđi Datome predsednik Asocijacije evroligaških igrača. Pomenuo je i plate igrača, jer je liga odložena do daljeg. I ne zna se kada će se nastaviti.
"To je čisto pravni sport. Kao predsednik ELPA-e, svesni smo ovog momenta. Mislim da je dobra i pravična stvar da sednemo za sto sa Evroligom i da pričamo o tome. Ako se sezona ne nastavi, kao što ja mislim da će se dogoditi, moraćemo da nađemo dogovor", rekao je Datome.

Dakle, kada Datome kao neko ko predstavlja sve evroligaške igrače kaže da se sezona neće nastaviti, to ima i težinu, ali nam i nagoveštava u kom se smeru sve kreće.

Datome je Italijan. Dakle, potiče iz zemlje koja je preživela najveže žrtve od virusa korona. Broj mrtvih je danas već oko 6.000 sa približno preko 60.000 slučajeva zaraženih...

FOTO: Fiba


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara