Razbijanje! Partizan strpao Trento u džep za veliki brejk, oseća se miris četvrtfinala

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.01.20. | 20:39

Crno-beli sada imaju skor 2-0 u TOP 16 fazi Evrokupa, debitovao Mekadu, Veličković slavljenik

Virtus - Cedevita - Trento!

Kakve tri pobede je vezao Partizan! Parni valjak radi ono što mu je u opisu posla. Melje na svim frontovima. Večeras mu je na put stao Trento, a Partizan je protivnika stavio u džep rezultatom 83:58 i tako napravio jako važan brejk! Sa ovom pobedom je Partizan odrškrinuo vrata prolaska TOP 16 faze posle onako ubedljive pobede nad Virtusom. Oseća se miris četvrtfinala, ali ne treba žutiri jer do toga je i dalje dugačak put. 

Izabrane vesti

Istaknimo i da se Novica Veličković na ovoj utakmici izjednačio sa Petrom Božićem po broju odigranih utakmica u dresu Partizana (471), a saigrači su se potrudili da mu podare pobedu na poklon. Utisak je da Trento ne bi imao šanse da se igralo još dva dana.

Partizan je večeras odigrao perfektan duel, bilo je i grešaka, naravno, ali su crno-beli gradili prednost tu do 20 razlike i konstantno se držali na sigurnoj udaljenosti. Šut je ponovo funkcionisao kako treba, odbrana je funkcionisala, a kada je tako onda protivnici Partizana nemaju previše šansi.

Redži Reding nije igrao na ovom meču jer se razboleo, a Mekadu je debitovao i to u prvom napadu pogodio uz faul i najavio da će biti pojačanje. Sa ovakvom igrom Partizan ne mora da brine u nastavku sezone. Momentum je vrhunski za Trinkijerijev sastav.

Svaki igrač Partizana se upisao u listu strelaca u Trentu. Prednjačili su Zagorac i Pejdž sa po 11 datih poena.

Partizan je odlično počeo utakmicu, držao je ritam igre, kontrolisao odbranu, pogodio je neke šuteve spolja, a trojkom Pejdža crno-beli su pobegli rezultatski.

Videlo se da je Partizan jači tim, ali nije lako dobiti ovakve utakmice. Trento se mučio u napadu, a do poena je dolazio posle grešaka Partizana, te posle dobre kreacije Đentilea.

Pejdž je svojim ulaskom uneo veliku energiju, a jednom prilikom je prvo na fantastičan način ukrao loptu,a onda i povezao još jednu trojku i tako odveo Partizan na 12 poena razlike na kraju prve četvrtine. Domaćin je jako teško probijao bedem crno-belih koji je funkcionisao na pravi način. Trento nije imao rešenje za odbranu gostiju iz Beograda.

Izabranici Andree Trinkijerija pronalazili su rupe u odbrani Trenta na različite načine, a važne su bile trojke, pre svega Zagorca, a onda i Birčevića preko ruke kada su crno-beli napravili preko 15 poena razlike i onda im je bilo mnogo lakše.

Fantastičan šut Pejdža se nadovezao na sve to pa je Partizan otišao na poluvreme sa prednošću od 47:28. Nije mogao Trinkijeri da zamisli bolje poluvreme. Ali, na poluvremenu je morao da utiče na svoje igrače da se slučajno ne opuste u nastavku. Poručio im je u tim momentima da je samo pola posla odrađeno, te da moraju da vode računa o odbrani i o skoku.

Partian je upravo to i učinio u nastavku, nije dopuštao Trentu neke lude serije, a kada god bi domaćin i pokušao da uvede meč u svoj ritam, Veličković je prosuo trojku i vratio razliku na preko 20 poena, kako se i ušlo u poslednju deonicu.

Trentu je bilo potrebno pravo čudo da poremeti planove Partizana. To se, naravno, nije dogodilo. Veoma bitna pobeda za Partizan!

EVROKUP: Trento - Partizan 58:83 (12:24, 16:23, 12:14, 18:22)

Sudije: Perez, Perandi, Tepenije
Dvorana: BLM Grup Arena

TRENTO: Keli 4, Blekmon 12, Kraft 10, Đentile 4, Paskolo 2, Mijan 10, Foraj 6, Noks 6, Mecanote, Ladurner, King 4

PARTIZAN: Volden 5, Zagorac 11, Pejdž 11, Gordić 3, Mekadu 4, Jaramaz 9, Veličković 3, Birčević 8, Janković 9, Tomas 9, Trifunović 9, Mozli 2

EVROKUP - TOP 16, 2. KOLO

Grupa E

Sreda

Trento - Partizan 58:83
/Kraft 10 - Zagorac 11/

Virtus Bolonja - Darušafaka 83:72
/Teodosić 19 - Lamb 13/

FOTO: MN Press

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara