Rastanak sa Partizanom: Renfro potpisao za Zenit

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.06.19. | 10:06

Odlazak iskusnog plejmejkera iz Humske

Rastanak u Humskoj, na razočaranje pristalica Parnog valjka, a izvesno i vodećih ljudi Partizana. Iskusni američki plejmejker Aleks Renfro potpisao je jednogodišnji ugovor sa ruskim Zenitom.

U klubu iz Sankt Peterburga takođe nisu krili zadovoljstvo angažovanjem igrača koji je u potpunosti adaptiran na uslove u evropskoj košarci.
"
Nadamo se da će Aleksovo iskustvo, odlično poznavanje evropske košarke i njegovi igrački kvaliteti pomoći našem timu. Igrajući za Partizan prošle sezone, Renfro je u kratkom vremenskom periodu pokazao da je u stanju da ispuni ulogu jednog od ključih igrača tima", poručio je generalni direktor Zenita Aleksandar Cerkovnogo.

Izabrane vesti

Renfro ima 33 godine, a čitavu karijeru proveo je na Starom kontinentu, pošto nije draftovan 2009. godine. Krenuo je iz Rige, pa igrao za Zagreb, Brindisi, Valjadolid, Bamberg, Baskoniju, Albu, Bajern Barselonu, Galatasaraj, Manresu i konačno Partizan.

Zenit imao ozbiljne ambicije u narednoj sezini i jedan je od najozbiljnijih kandidata za dobijanje specijalne pozivinice Evrolige u narednoj sezoni.

Алекс Ренфро — в «Зените»! // Alex Renfroe in Zenit!#Zenitbasket pic.twitter.com/j3aOu0p6tg

— БК «Зенит» (@zenitbasket) June 19, 2019

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara