Prava košarka

Vreme čitanja: 4min | čet. 16.01.20. | 09:00

Partizan ima 10 pobeda na poslednjih 11 utakmica u svim takmičenjima. U tim trijumfima crno-beli su prosečno bili bolji od protivnika sa čak 19 poena razlike

Nije možda Trento pravi reper. Ali jeste novi pokazatelj činjenice da Partizan u poslednjem periodu igra pravu, pa i atomsku košarku. Samo u poslednje tri utakmice crno-beli su tukli Virtus, Cedevitu i sada Trento, a imaju 10 pobeda na poslednjih 11 utakmica! Jedini poraz u ovom nizu crno-beli su zabeležili na gostovanju Lokomotivi, a na kraju je i on bio totalno nevažan jer je Parni valjak prošao već u TOP 16 fazu.

U pomenutim trijumfima crno-beli su prosečno bili bolji od svojih protivnika sa čak 19 razlike! Prosečno su primali 73,5 poena.

Izabrane vesti

Činjenica je da je Partizan u ovom nizu imao mnogo utakmica kod kuće, to je svakako mnogo pomoglo da se poveže ovoliki broj pobeda, isticao je to i sam Trinkijeri, ali Partizan je u tom nizu u najvećem broju utakmica pokazao poletnu košarku, ofanzivnu, sa mnogo lepih poteza, a i procenti šuta za tri poena su porasli.

Razigrao se Markus Pejdž, uvek neko iskoči, da svoj doprinos, pa čak i kada nema u igri Redžija Redinga koji se pokazao kao bitan šraf, to se ne oseti kao veliki nedostatak. I to ne protiv nekog „š“ tima, već protiv ekipe koja je izborila TOP 16 fazu Evrokupa.
"Ovo je bila sjajna timska igra. Od početka smo igrali dobro, svi su doprineli. Srećan sam, a sada se okrećemo sledećoj utakmici", utisci su bili Markusa Pejdža.

 

To se posebno odnosi na poslednje tri utakmice. U njima je Partizan pokazao najbolju igru ove sezone. U mečevima kao što su bili oni protiv Mornara, Primorske ili Igokee, Partizan je igrao i ovako i onako, ali kao da je na poslednja tri meča došlo do prave kohezije. Zalepio je Trinkijeri svoj sastav nekim jakim lepkom, Partizan stvarno na terenu liči na pravu ekipu.

Na tim.
Imam nesebične igrače i svako kontroliše svoj ego“, rekao je Italijan posle utakmice. Možda je tu i ključ. I u prvom, ali i drugom.

Dovoljan je pokazatelj da se u Trentu svaki igrač Partizana upisao u listu strelaca. Čak je i Džejms Mekadu iskoristio debi da oseti ekipu, dao je četiri poena i nagovestio da bi mogao da bude pojačanje. Odigrao je dobru odbranu, ali deluje da fizički nije na najboljem nivou, te da će mu biti potrebno malo vremena da na tom nivou stigne saigrače.
"Jednostavno, srećan sam što sam ovde. Sjajan klub, sjajni momci. Hvala navijačima koji su došli da nas gledaju. Srećan sam, sjajan klub", kratko je prokomentarisao Mekadu posle meča.

Partizan je sinoć nadigrao protivnika sa 25 poena razlike, a imao je samo dva igrača sa dvocifrenim učinkom. To su podaci koji se ne viđaju tako često. Pejdž i Zagorac su dali po 11 poena. Ostali su svi bili ispod, ali je svako dao svoj doprinos. Čak je i Nemanja Gordić igrao bolešljiv i pružio koliko je bio u stanju u datom trenutku.

Kada smo na startu sezone pisali o silnim utakmicama koje je Partizan igrao u gostima bilo je jasno da će u ovom periodu crno-beli imaju dosta vremena da treniraju i da se uigravaju zbog velikog broja utakmica kod kuće.

To je bila prava Partizanova šansa da se uigra i da stvori pravi tim, ekipu. To se, ako sudimo po rezultatima, i dogodilo. Trinkijeri je stvorio mehanizme po kojima ekipa funkcioniše i to za sada daje odlične rezultate. Partizan gura jako dobro na oba fronta. U ABA ligi je na prvoj poziciji, u TOP 16 fazi Evrokupa takođe sa skorom 2-0.

Posle ove dve pobede Partizan suštinski može da oseti miris četvrtfinala. Napravio je veoma bitan brejk u Trentu, a savladao je i glavnog konkurenta Virtus. I to ne samo da ga je  savladao, već ga je dobio 18 razlike.

Čini se da Partizan ima sasvim dobre i realne šanse da prođe u četvrtfinale, čak i sa prve pozicije. Ukoliko crno-beli odbrane domaći teren, i odbrane 18 razlike u Bolonji, prolazak dalje ne bi smeo da se dovodi u pitanje.

Partizanova serija uveliko traje. Sledeći protivnik Trinkijerijevom sastavu je FMP u ABA ligi, a onda i Darušafaka u Istanbulu 21. januara u nastavku Evrokupa. Ako i tu Partizan eventualno dobije i dođe do još jednog brejka, širom bi otvorio vrata ne samo prolasku u četvrtfinale, već i prvom mestu u grupi.

UČINAK PARTIZANA NA POSLEDNJIH  11 UTAKMICA:

Trento - PARTIZAN 58:83
PARTIZAN - Cedevita 96:95
PARTIZAN - Virtus 99:81
PARTIZAN - Mornar 88:75
PARTIZAN - Primorska 81:62
PARTIZAN - Igokea 89:73
PARTIZAN - Limož 77:58
PARTIZAN - Cibona 102:66
Lokomotiva - PARTIZAN 83:76
Mega Bemaks - PARTIZAN 77:98
PARTIZAN - Krka 102:80

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara