Pejdž za MOZZART Sport: Posle razgovora sa Novicom više ništa nije isto

Vreme čitanja: 5min | čet. 09.01.20. | 18:35

„Kada sam gledao snimke o Teodosiću pred početak utakmice, dešavalo se da je radio stvari koje niko nije mogao da vidi. Niko ni ne može da vidi šta on vidi. On je tako veliki talenat, samo smo želeli da ga nateramo da se „namuči“ maksimalno i u odbrani, jer kada tu odmara, onda u napadu može da krene dosta rasterećenije. Pokušali smo da ga „razvlačimo“, da ga uvučemo u trčanje”

Ako smo na početku sezone govorili da je Pejdž namestio levicu, ako smo nedavno pisali da je Markus Pejdž na putu ka konstantnosti, onda sada možemo slobodno da kažemo da je dosegao tu konstantnost i da je postao prva haubica Partizana. Kada on igra ovako kako igra na poslednjih desetak utakmica, ona za Partizan nema zime. Videlo se to i sinoć protiv Virtusa. Bio je nezaustavljiv.

Fantastičan izbačaj, brzina, promena pre svega u mentalnom pristupu. Pejdž se razvio na pravi način i posao igrač sa sjajnim brojkama. Nije kod njega ni bio problem u samom šutu, već u mentalnoj pripremi. I deluje da je probio tu barijeru.

Izabrane vesti

Sinoć je ubacio 19 poena za 18 i po minuta! Šutirao je 1/2 za dva i 4/6 za tri poena, 5/6 sa slobodnih bacanja. Fantastični procenti i to procenti koje on neretko sada ponavlja iz meča u meč.

Dovoljno je samo reći da Pejdž šutira za tri poena u ABA ligi u proseku 49,2 odsto!

U razgovoru za MOZZART Sport najbolji trojkaš Partizana otkriva da mu je u tome značajno pomogao razgovor sa kapitenom Novicom Veličkovićem.
Uvek sam imao dosta samopouzdanja, a način na koji je sada postavljen tim mi pomaže da i ne razmišljam mnogo, već samo da šutiram. Nema razmišljanja, samo šutiram. Imao sam jako dobar razgovor sa Novicom Veličkovićem o tome kako je važno da imam pravi odnos prema igri i da budem agresivan, naročito na šutu. Od tada se osećam zaista dobro, saigrači me podstiču da upućujem što više šuteva sa distance“, objašnjava nam Pejdž.

Razgovor sa kapitenom je dakle dosta pomogao?
Poštujem Novicu, i jako sam srećan kada čujem savete od nekoga ko zapravo nije trener. Rekao mi je da bih mogao da šutnem i deset trojki na utakmici i da bi svi ovde bili srećni. Bitno je da imam takav mentalitet i da šutiram, igrači su mi skinuli teret sa leđa. Ono čime ja najviše doprinosim ovom timu Partizana je upravo taj šut. I morao bih da budem dobar u tome“, vrlo je realan Pejdž.

Naravno, nije krio Pejdž zadovoljstvo svojom igrom, ali i igrom ekipe, protiv Virtusa.
Ovo je velika pobeda i odlično otvaranje druge runde. Atmosfera je bila fantastična, navijači su zaista bili na nivou. Igrali smo protiv jednog od najboljih timova na ofanzivnom planu i pokazali smo odličnu reakciju u odbrani. Koristili smo dosta igrača u rotaciji kako bismo zaustavili njihove bekove, i mislim da smo to uradili na zaista dobar način. A kao šlag na tortu, pogodili smo neke važne šuteve. Kada to učiniš, sve postaje mnogo lakše, ofanzivno si mnogo rasterećeniji, pa je mnogo teže da upišeš poraz“.

Koliki je pritisak igrati ovakve utakmice? Puna Arena, veliki pritisak javnosti.
Uvek tu postoji pritisak da želiš da odigraš dobro kada igraš pred tolikim brojem ljudi. Svi su bili veoma uzbuđeni pred ovaj susret, o kojem se pričalo još od kako je odrađena raspodela po grupama. Postoji „srpska“ veza između našeg i njihovog tima. Znam da je njihov trener bio veliki deo ovog kluba, a da su njihovi bekovi fantastični srpski igrači koji igraju na visokom nivou. Zbog svega toga je postojalo ogromno interesovanje za ovaj okršaj. Za nas je to bilo važno, jer smo želeli da startujemo sve pobedom i sada smo u mnogo boljoj poziciji. Da smo izgubili ovaj susret, morali bismo da jurimo i pobedimo nekoliko utakmica u nizu. Iskreno, sve je prošlo u najboljem mogućem redu“.

Zalet je uhvaćen…
Trenutno smo u odličnom momentumu, ali mislim da su naredne tri-četiri nedelje izuzetno važne i biće prilično zahtevne. Ako želimo da se zadržimo u vrhu i u ABA ligi i u Evrokupu, moramo da nastavimo sa pobedama, a ovo je bio korak u pravom smeru“.

Nekada je opasno kada učinak igrača zavisi od šuta. Takav je upravo život Pejdža u Partizanu. Kada pogađa, onda je najbolji, kada maši - problem.
Uglavnom uvek razmišljam o samom procesu, više nego o rezultatu. Svaki put razmišljam o tim šutevima na treningu i znam šta radim. Pitanje je samo da li ću se odlučiti da uputim loptu ka košu u pravom trenutku i da li ću imati dovoljno samopouzdanja. Ako se desi da promašim pet puta u nizu, nije strašno, pogodićeš narednih pet. I to je pravi odnos koji treba imati prema igri“.

Popravio si se u drugim aspektima igre...
Unapredio sam svoju igru u odbrani, kao i neke druge aspekte svoje igre. Ako promašim nekoliko puta, pokušavam da to nadomestim na neki drugi način u nekim drugim delovima igre, dok ne dobijem narednu priliku da šutnem“.

Počeo si da koristiš svoju brzinu, dešava se da “digneš” protivničkog defanzivca i da se potom ustremiš ka reketu.
Pošto koristim šut kao svoje primarno oružje, to mi pomaže da radim neke druge stvari. Timovi će me nekad „juriti“, ponekad će se desiti da će centri da ispadnu iz igre, pa mogu da idem na polaganje. Zbog toga je važno da imaš dobar šut, jer će se košarkaši uvek bojati baš njega i otvoriti prostor za neke druge stvari“.

Kako je bilo igrati protiv Teodosića?
Kada sam gledao snimke o njemu pred početak utakmice, par puta se dešavalo da je radio stvari koje niko nije mogao da vidi. Niko ni ne može da vidi šta on vidi. On je tako veliki talenat, samo smo želeli da ga nateramo da se „namuči“ maksimalno i u odbrani, jer kada tu odmara, onda u napadu može da krene dosta rasterećenije. Pokušali smo da ga „razvlačimo“, da ga uvučemo u trčanje, a imali smo pet-šest košarkaša koji su to mogli da rade. Par puta ga jesmo ispustili iz vida, ali generalno smo mu otežali posao i to je najbolje što možeš da uradiš protiv takvog jednog elitnog košarkaša“.

Koliko Partizan može do kraja sezone? Šta sve može da napadne? To je prava enigma u ovom momentu.
Mislim da ne treba da stavljamo nikakav limit vezan za to šta možemo da uradimo ove sezone u ABA ligi i u Evrokupu. Nema razloga za to, ukoliko igramo dobro, zajednički, jer sa svojim talentom možemo da pobedimo svakoga. To je stav koji generalno imamo, ali uvek se trudimo da idemo od dana do dana. Ako svaki dan napredujemo malo po malo, bićemo tamo gde i želimo – u finalu. Uvek neko drugi može da iskoči, jer imamo veliku dubinu u rosteru. Večeras su to bili bekovi, nekad to može da bude Rašon, nekada Jare (Jaramaz). Imamo nesebičan tim, gde će svake večeri neko drugi biti najbolji, ali nas nije briga ko će to biti. To je pravi mentalitet koji treba da imaju ekipe koje žele da ostvare velike stvari“.

Imao je Pejdža na kraju i poruku za navijače.
Samo želim da nastave da nas podržavaju na ovakav način. Bitno je da naglasimo da je ovo samo jedna utakmica, jedan period. Ne smemo da se upadnemo u slavljeničku atmosferu. Ako uzmete samo jedan dobar „odrezak“, to može da izgleda potpuno drugačije. Ali naravno, želim da veruju u nas i nadam se da ćemo nastaviti da igramo na način na koji igramo sada“, zaključio je Pejdž.

FOTO: Star Sport, MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara