Ko je Brajan Angola, igrač blizu Partizana?

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.02.20. | 17:39

Možda mu je Najdžel Vilijams Gos rekao neku lepu reč o crno-belima

Partizan je u potrazi za igračem koji bi zamenio Redžija Redinga i uneo svežu krv u završnici sezone i u najvažnijim borbama koje su pred crno-belima. Želja je bio Dejan Todorović, ali je on realniji za leto. A trenutno najrealnija opcija za Partizan je Brajan Angola, košarkaš Ostendea.

Angola je krajem prošle potpisao sa Belgijancima, kojima je pomogao da osvoje titulu svoje zemlje, a proglašen je i za najkorisnijeg igrača finalne serije. Sada je to igrač koji je zapao za oko Andrei Trinkijeriju, a kada se malo pogledaju njegove karakteristike, nije ni čudo.

Izabrane vesti

Povremeno nastupa za reprezentaciju Kolumbije, a najbolje se snalazi na poziciji beka. Poseduje solidan šut za tri poena, kao i atletske predispozicije. Sve ono što je Trinkijeriju potrebno u završnici sezone. Odigrao je do sada 13 utakmica u šampionatu Belgije. Beležio je u proseku 13,5 poena, 4,2 skoka i 2,5 asistencija za 24,2 minuta.

Partizan ima rok za dovođenje igrača za ABA ligu, kao i svi ostali klubovi, do 15. februara, tako da je ovo foto-finiš. Angola bi mogao lako da postane prvi Kolumbijac koji će nositi crno-beli dres.

Ovaj košarkaš ima 25 godina (visok 198 centimetara), ima dobre fizičke predispozicije, i njegov eventualni dolazak bi dodatno pojačao bekovski kapacitet crno-belih. Rođen je u Vilanovi u Kolombiji. Sa 14 godina preselio se u Sjedinjene Američke Države kako bi nastavio sa svojom košarkaškom karijerom. A prepreku mu nije predstavljalo ni to što nije dobro znao engleski jezik.

U srednjoj školi je igrao zajedno sa Najdželom Vilijams Gosom i u tom periodu je popravio engleski jezik što mu je kasnije olakšalo bavljenje košarkom. Možda je sada zvao Gosa za savet...

Angola nije bio draftovan 2018. godine, a igrao je za Orlando Medžik na Letnjoj ligi prošle godine. U Ostende je stigao u aprilu 2019. godine, a evo sada u februaru postoji šansa da zaigra za Partizan što bi mu bio dodatni korak unapred u karijeri.

Jedno je sigurno, Angola neće doneti iskustvo, već će morati da ga stiče u Partizanu, ali ako je Trinkijeri namirisao njegov talenat, ali bi Partizan mogao da dobije ono što je izgubio sa povredom Redžija Redinga. Angola je malo slabiji u kreaciji u odnosu na Redinga, ali bi, barem se crno-beli nadaju, mogao da doprinese dobrim šutem spolja.

S obzirom da je Partizan dosta već prevalio preko leđa, potrebno mu je osveženje. Crno-beli su već osvojili ABA Superkup, od petka igraju Kup Radivoja Koraća, imaju gotovo osigurano prvo mesto na tabeli ABA lige, kao i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu Evrokupa. Ukoliko Partizan dobije Trento, imaće prednost u Evrokupu do kraja takmičenja (u kom bi Angola trebalo da ima pravo učešća jer dolazi iz FIBA Lige šampiona).

Angola bi mogao u mnogome da doprinese ekipi, ako ništa da malo osveži rotaciju i pojača tim na pozicijama gde se dešavaju povrede, a poslednji primeri su Reding i Gordić. Ne treba očekivati od njega spektakl, ali ovako na prvu loptu deluje da bi mogao dobro da se uklopi u crno-beli sastav. Naravno, ako dođe...

FOTO: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara