Partizan ruši “domaćinsku” tradiciju u Železniku

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.01.20. | 08:06

U duelima ovih timova ekipa koja je igrala kod kuće slavila je na 11 od poslednjih 12 obračuna. Ukoliko nastupi, Novica Veličković ruši rekord po broju nastupa za za Partizan i pretiče Peru Božića koji je upisao 471 utakmicu u dresu crno-belih

Partizan je košem Ognjena Jaramaza u prošlom kolu savladao Cedevitu, direktnog konkurenta za prvu poziciju na tabeli ABA lige, a u isto vreme Budućnost je poražena u Novom Mestu od Krke (osetila je čari dvorane Leon Štukelj) pa sada crno-beli jašu na prvom mestu.

Ono što je važno istaći jeste da će ovo biti posebno veče za Novicu Veličkovića. Kapiten Partizana, ukoliko sve bude po planu i večeras istrči na teren, odigraće svoju 472. utakmicu u dresu crno-belih. Time će na večnoj listi preteći legendarnog Petra Božića.

Izabrane vesti

Ekipa Andree Trinkijerija će u ovom kolu braniti prvu poziciju u Železniku gde će gostovati FMP-u što bi mogao da bude vrlo zanimljiv sudar. FMP je imao šansu da se umeša možda i u borbu za sam vrh tabele, ali je porazom od Igokee u prošlom kolu sebi dodatno zakomplikovao situaciju pa nije isključeno da ostane i bez plej-ofa na kraju. Štaviše, deluje realnije to nego da će biti u četiri najbolja.

Naravno, jasno je da obračuni ove dve ekipe uvek nose posebnu tenziju. Zanimljivo je da je na pet poslednjih obračuna ovih ekipa slavio domaćin. Od toga Partizan tri puta, a FMP dva puta. Partizan je dobio pet od poslednjih osam utakmica.

Još je indikativnije da je u duelima ovih timova domaćin je slavio na 11 od poslednjih 12 obračuna. To znači da će Parni valjak koji je u naletu sada pokušati da sruši negativnu tradiciju.

Zbog svega toga, i nespornog kvaliteta koji FMP poseduje, trener crno-belih Andrea Trinkijeri poziva na oprez.
"FMP je savladao Budućnost, odigrali su produžetak protiv Zvezde, egal utakmice sa nama i Cedevita Olimpijom...Igraju u ritmu od jedne utakmice nedeljno što im daje puno vremena za kvalitetan trening. Kada na to dodamo da su protiv nas uvek maksimalno motivisani, jasno nam je koliko teška utakmica će biti u Železniku. Sa druge strane, imamo i mi svoje kvalitete i svoje adute, pa ćemo se potruditi da ih na pravi način iskoristimo“, rekao je Trinkijeri.

Meč je prokomentarisao i plejmejker crno-belih Nemanja Gordić.
"Teška i važna utakmica nas očekuje sutra, ali sam siguran da ćemo je dočekati spremni. Potrebno je da odigramo čvrsto i pametno u oba pravca i da na taj način uvedemo utakmicu u ritam koji nam više odgovara, pa da iz toga tražimo pobedu koja bi nam mnogo značila".

Poštovanje prema narednom protivniku pokazao je trener FMP-a Vladimir Jovanović.
Očekuje nas utakmica protiv lidera na tabeli, ekipe koja igra u odličnoj formi o čemu svedoče i njihovi poslednji rezultati u Evrokupu. Imaju tim pokriven na svakoj poziciji sa nekoliko odličnih igrača. Oni svoje ambicije koje nisu male ne kriju, a to potvrdjuje i poslednje pojačanje, NBA sampion Mekadu. Mi ćemo pokusati da odigramo čvrsto, hrabro i sa ponosom na domaćem terenu protiv favorita u ovom meču. Ukoliko pružimo svoj maksimum i budemo tim imačemo pravo da se nadamo iznenađenju“, istakao je Jovanović.

Partizan je u naletu, dobio je 10 od poslednjih 11 utakmica u svim takmičenjima, vezao je trijumfe nad Virtusom, Cedevitom i Trentom i sa sigurnom pozicijom u Evrokupu dolazi na megdan FMP-u pre nego što ode na gostovanje Darušafaki u trećem kolu TOP 16 faze Evrokupa.

Na meču protiv Trenta za Partizan nije igrao Redži Reding pa ćemo videti da li će on biti spreman da zaigra, a u Italiji je debitovao Džejms Mekadu i on će sigurno sada tražiti bolju formu, pre svega fizički. Najbolje će se uvesti u tim kroz utakmice, a videćemo koliki će prostor dobiti večeras ako se nađe među 12.

Panteri su imali saopštenje za javnost vezano za predstojeći duel.
"KK FMP obaveštava sve zainteresovane da će ulaz na utakmicu 16. kola ABA lige između KK FMP i KK Partizan NIS, biti omogućen samo vlasnicima sezonskih ulaznica našeg kluba, kao i licima koja se budu našla na spisku organizatora utakmice", istakao je tim iz Železnika na svom zvaničnom sajtu.

Utakmica je na programu od 19 časova, a sudije će biti Sašo Petek, Milan Nedović i Vladan Šundić.

ABA LIGA - 16. KOLO

Subota
17.00: (1,35) Cedevita Olimpija (16,0) Mornar Bar (3,50)
19.00: (3,05) FMP Železnik (15,0) Partizan (1,45)
21.00: (1,15) Budućnost (20,0) Mega Bemaks (6,00)

Nedelja
17.00: (1,70) Zadar (14,5) Igokea (2,30)
19.00: (2,70) Primorska (14,5) Krka (1,55)

Ponedeljak
18.00: (1,02) Crvena zvezda (30,0) Cibona (13,0)

Napomena: Kvote su podložne promenama

FOTO: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara