Oliver Popović (©MN Press)
Oliver Popović (©MN Press)

Oliver preporodio Slobodu, istom se nada Socek

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.12.20. | 14:28

Užičani dočekuju Pirot na premijeri 15. kola KLS-a

Premijerni susret 15. kola Košarkaške lige Srbije, ujedno poslednjeg u 2020. godini, igra se večeras u Užicu. Sloboda dočekuje Pirot bez prisustva publike, ali sa istim ciljem, da pobedom uđe u Novu godinu.

Posle pobede nad OKK Beogradom na svom terenu, odnosno slavlja u Valjevu nad Metalcem, Ere imaju posla sa rivalom koji ne blista. Od dolaska Olivera Popovića na klupu užičkog tima, Sloboda niže uspehe. Zabeležila je šest pobeda u KLS, a na prvom turniru ABA 2 ige koji je odigran na Zlatiboru, ostvarila je tri slavlja iz četiri duela.

Izabrane vesti

Popović je naglasio da je posle trijumfa u Valjevu bio zadovoljan bodovima, ali ne i igrom svojih pulena.

"Igrali smo 15 minuta kvalitetno, a ostatak je bilo čisto otaljavanje posla. Tako ne može. Imamo prostor da napredujemo i nadam se da ćemo takve stvari da iskorenimo. Stiže nam Pirot, i to neće biti lak rival. Mnogo toga zavisi od našeg pristupa, naročito kod odbrambenih zadataka. Pirot se dosta digao, bez obzira što tabela pokazuje gde se nalazi on nije tako slabog kvaliteta", rekao je Oliver Popović.

Svesni su Piroćanci da je Sloboda ostvarila maksimalan učinak u prethodnih šest kola i da je na predstojećoj utakmici apsolutni favorit. Međutim, to ne bi trebalo da bude barijera za sastav trenera Filipa Soceka u nameri da pokaže potencijal koji je iznad nivoa ostvarenih rezultata.

Pirot je, gotovo po pravilu, pružao dobre partije u dvorani Veliki Park u Užicu, tako da će svakako i ovoga puta nastojati da se pokaže u dobrom svetlu i pokušati da iznenadi renomiranog rivala. Ekipa sa jugoistoka je do sada ostvarila učinak od tri pobede i 11 poraza.

"Kreće malo lakši raspored za nas, od pet mečeva domaćini smo jednom. Moji momci veoma dobro treniraju i pitanje je trenutka kada će se to isplatiti na utakmicama. Sledi nam duel sa veoma mladom, poletnom i potentnom ekipom, igračima sa mnogo poena u rukama. Ali, sve smo bolji i očekujem neizvesnu utakmicu do samog kraja", istakao je mladi stručnjak Filip Socek, koji je sredinom novembra preuzeo kormilo Pirota.

KLS - 15. KOLO

Petak

17.00: (1,05) Sloboda (27,0) Pirot (10,0)

Subota

19.00: Tamiš - Dinamik

Nedelja

13.00: Mladost Zemun - Vojvodina

16.00: Novi Pazar - Kolubara

18.00: Napredak Aleksinac - Dunav

18.00: Vršac - Zlatibor Čajetina

19.00: OKK Beograd - Metalac

Odloženo

Sloga - Radnički Kragujevac

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KK PirotKK SlobodaKLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara