Odličan debi Pušice - 22 poena! Povreda Lendejla za brigu Partizana (FOTO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.19. | 21:50

Crno-beli slavili s 102:69 uz odličnu igru novajlije u dresu beogradskog tima

Partizan je uspešno započeo sezonu u Superligi. U dvorani Aleksandar Nikolić je gostovala Mega, a crno-beli su sigurnom igrom i lakom pobedom otvorili trku za prvaka Srbije uz čak 22 poena novajlije Vasilija Pušice (4/5 za tri) - 102:69. Jedina loša vest za Partizan je što se povredio Džok Lendejl polovinom treće četvrtine kada je izvrnuo zglob leve noge, a onda uz pomoć saigrača napustio teren i kasnije se nije vraćao u igru.

Za crno-bele je na ovoj utakmici debitovao Pušica na poziciji beka, ali i plejmejkera. Imao je dobrih poteza, kao i jedan loš šut za tri poena. Čak je dobio i aplauze od ne toliko punih tribina Pionira kada je prvi put izlazio iz igre. Navijači su bili zadovoljni njegovim debijem, a Pušica je završio meč sa 22 poena (4/5 za tri poena, 2/2 za dva, 6/7 sa slobodnih bacanja), tri skoka i tri asistencije, sve za 19 minuta. Pohvalimo i mladog Uroša Trifunovića koji je ubacio tri vezane trojke bez promašaja. Rade Zagorac je dodao 14 poena.

Izabrane vesti

Na početku duela smo gledali rastrzanu igru, Mega je dosta mašila za tri poena na početku duela (brzo stigla do šuta 0/7 van linije 6,75), dok je Partizan tražio ritam posle veće pauze. Crno-beli nisu igrali od majstorice polufinala ABA lige i to se videlo.

Mega na ovom meču nije mogla da računa na Gogu Bitadzea, dok je Partizan bio lišen usluga Vanje Marinkovića (manja povreda) i Đorđa Gagića koji su ostali van 12. Zato smo u protokolu mogli prvi put da vidimo poslednje pojačanje crno-belih, pomenutog i večeras vrlo dobrog Pušicu.

Sve je bilo dobro za Partizan večeras osim povrede skočnog zgloba Lendejla za kog se danas pojavila informacija da ga želi Žalgiris.

Nekako su Rade Zagorac i Stefan Janković na početku utakmice imali najviše energije, kao da su dobili odvezane ruke da igraju slobodnije i da idu ka košu. I na osnovu njihove igre te dobrog izvođenja slobodnih bacanja, crno-beli su stigli do dvocifrene prednosti od 17:7, da bi na kraju prve četvrtine bilo 22:8.

Već tada se dalo naslutiti ko bi mogao da izađe kao bolji iz ovog duela… Do poluvremena je Partizan držao konce igre, videlo se da ni Mega nije uštimovana, da joj nedostaju Bitadze i Mišković, pa su crno-beli na odmor otišli s prednošću od 16 razlike -  45:29.

Do kraja su crno-beli održavali prednost, održavali razliku raznovrsnom igrom većinom igrača, a posebno uz dobar šut sa slobodnih bacanja što je na ovom duelu bilo dosta bitno. Kada je Renfro vezao pet poena krajem treće deonice Partizan je otišao na preko 20 poena razlike. I tu je bio kraj. Posebno kada je počeo da rešeta Pušica. A onda je i mladi Uroš Trifunović dao tri vezane trojke čisto da zagreje srca navijača.

Možemo da konstatujemo da je Partizana napravio priličan korak ka osvajanju prvog mesta u grupi B Superlige.

SUPERLIGA: Partizan - Mega Bemaks 102:69 (22:8, 23:21, 20:14, 37:26)

Dvorana Aleksandar Nikolić
Sudije: Jovčić, Juras, Ninković

PARTIZAN: S. Janković 5, Zagorac 14, Lendejl 2, Pejdž 7, Renfro 9, Jaramaz 13, Veličković 7, Pecarski, Trifunović 9, Pušica 22, Nikolić 5, N. Janković 9

MEGA: Koprivica 16, Čarapić 7, Atić 1, Mokoka 1, Ilić 15, Marjanović 5, Zarić, Janjić, Mišković, Fundić 12, Ašćerić 12

Četvrtak:

Tamiš - Dinamik 72:64
/Smiljanić 15 - Šalić 15/

Petak:

Partizan – Mega Bemaks 102:69
/Pušica 22 - Ilić 15/

Subota:

18.00: Novi Pazar – Sloboda Užice
18.00: Crvena zvezda – Dunav
19.00: Zlatibor – FMP Železnik
19.30: OKK Beograd – Borac Čačak

Foto: Star Sport


tagovi

Džok LendejlVasilije Pušica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara