Rasel
Rasel

Noć strave i užasa u Sakramentu: Od +28 do poraza za 13 minuta, Rasel spakovao 27 za četvrtinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.19. | 08:34

Bogdanović i Bjelica dvocifreni, osam trojki Stefa Karija, Harden rekordno

Podrhtava tlo u Kaliforniji – nikom nije jasno šta se desilo. U pravom košarkaškom zemljotresu urušile su se značajno ambicije Sakramenta da se plasira u plej-of, jer su Kingsi na svom parketu prokockali čak 28 poena viška i porazom od Bruklina (121:123) ostali ispod crte na tabeli Zapadne konferencije.

Delovalo je da će veče za navijače domaćeg tima biti prijatno, da će imati razloga za čašćavanje, pošto je Sakramento minut i 16 sekundi pre kraja treće deonice vodio sa 102:74. A onda je – stao!? Preciznije, ukočio ga je Dianđelo Rasel, nekadašnji pik Los Anđeles Lejkersa koji je odigrao fenomenalnu partiju, jednu od najdominatnijih u NBA ligi ove sezone. Rasel je samo u poslednjoj četvrtini, kad su gosti krenuli u nestvaran juriš, postigao 27 poena – u jednom trenutku 16 uzastopnih – i izrastao u centralnu figuru večeri. Na kraju se zaustavio na 44 poena što mu je rekord karijere, pošto je iz igre pucao 17 od 33, a zabeležio je još 12 asistencija.

Izabrane vesti

Rasel je vratio Bruklin u igru, ali ga je do pobede doveo drugi košarkaš. Rondi Holis Džeferson je u poslednjem napadu svoje ekipe, iz izuzetno teške pozicije pogodio za dva poena na 0,8 sekundi do kraja i tako iskoristio činjenicu da se Marvin Bigli, prvi as Kingsa, spteljao koji sekund ranije na suprotnom kraju terena omogućivši Bruklinu da šutira za trijumf.

Sakramento je trenutno deveti na tabeli Zapadne konferencije, sa čak osam pobeda manje od Klipersa, uz napomenu da tim iz Los Anđelesa ima dve utakmice više. Naši reprezentativci Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović popravili su učinak u odnosu na pre neko veče, mada to nije bilo dovoljno za trijumf. Bjelica je ubacio 14 poena (šest pogodaka iz 11 pokušaja), zabeležio pet skokova i tri asistencije za 17 minuta, dok je Bogdanović za 18 i po minuta stigao do kote deset (četiri pogotka iz 11 šuteva), uz po jednu uhvaćenu loptu i tačno proigravanje.

Od ostalih mečeva vredi izdvojiti osam trojki neponovljivog Stefona Karija (36 poena ukupno) za slavlje šampionskog sastava Golden Stejta u Minesoti, kao i dostignuće Hjustonovog asa Džejmsa Hardena, pošto je Brada protiv Atlante dao 31 poen i tako postao tek drugi igrač u istoriji lige – posle Kobija Brajanta – koji je ubacio 30 ili više poena protiv 28 ili više ekipa u ligi.

Boban Marjanović je igrao deset i po minuta za Filadelfiju u Šarlotu, bez pogotka – i bez šuta – uz po dva skoka i asistencije.

NBA LIGA, REZULTATI

Šarlot – Filadelfija 114:118
/Lamb 26 – Simons 28/

Atlanta – Hjuston 105:121
/Jang 21 – Hjuston 31/

Milvoki – Los Anđeles Lejkers 115:101
/Midlton 30 – Kaldvel Pop 35/

Minesota – Golden Stejt 107:117
/Tauns 26 – Kari 36/

Sakramento – Bruklin 121:123
/Bigli 28 – Rasel 44/

Los Anđeles Klipers – Indijana 115:109
/Galinari 24 – Evans 19/

TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE

FOTO: Reuters


tagovi

Sakramento KingsDianđelo RaselBogdan BogdanovićNemanja BjelicaNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara