Nema popravnog: Četvrta epizoda ili kraj za Rika Pitina

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.19. | 12:21

Panatinaikos večeras mora na sve ili ništa protiv Reala u Atini

Ključaće večeras u prestonici Grčke… Očekivalo se da će četvrtfinalna serija između Reala iz Madrida i Panatinaikosa doneti nešto veća uzbuđenja, te da je najveća verovatnoća da upravo ovde vidimo potencijalno iznenađenje, ali nas je Real razuverio pred svojim navijačima. Doduše, nije sve teklo kao med i mleko u prvom susretu u Madridu, ali su Kraljevići uspeli da pre svega zbog veoma loše igre Panatinaikosa u završnici na kraju dođu do pobede.

Istini na volju, na tom duelu bilo je svega i svačega. Žalili su se iz Panatinaikosa i na suđenje, tražili su kazne za arbitre tog susreta, ali su iz Evrolige ostali nemi na žalbe Zelenih iz Atine.

Izabrane vesti

Moraće Rik Pitino dosta toga da menja u igri grčkog tima ukoliko bude želeo da produži ovu seriju i izbori bar još jedan meč pred domaćim navijačima. Naravno, američki trener bi najviše voleo da se serija vrati u Španiju, za šta će biti potrebno dosta truda i napora. Istorija kaže da nijedan tim nije u dosadašnjem toku Evrolige uspeo da preokrene deficit od dve utakmice, te bi Zeleni postali prvi kojima bi to pošlo za rukom.

Sada naravno Panatinaikos računa na veliku podršku u OAKA Areni, biće dosta njegovih navijača, a u takvoj atmosferi Zeleni svakako da imaju šansu protiv Reala koji ne može da računa na Serhija Ljulja.

Fenerbahče vraća dug iz Istanbula

Nik Kalates je igrač od koga se najviše očekuje na ovom susretu i od njega će umnogome zavisiti igra Panatinaikosa. Bio je katastrofalan na drugom meču u Madridu, pa se očekuje reakcija u Atini. Sa druge strane, od Reala nikada ne znate šta da očekujete, jer uvek neko drugi iskoči u prvi plan. Rudi Fernandez, Gustavo Ajon, Fakundo Kampaco su samo neki od igrača koji bi večeras mogli da povuku Real Madrid do odlučujućeg brejka koji bi značio i kraj serije.

Inače, Real Madrid je dobio sedam poslednjih utakmica ova dva tima, što znači da ni tradicija nije na strani Zelenih iz Atine. Ruku na srce, Kraljevići su pre toga redovno padali u OAKA Areni, pa će se navijači Panatinaikosa nadati povratku tih “slavnih dana”.

Strateg Panatinaikosa, Rik Pitino, kaže da je Panatinaikos sam kriv za oba poraza, jer je dozvolio sebi da ima preveliki broj izgubljenih lopti.
“Kada smo bili u sjajnoj seriji rezultata, krasila nas je igra bez previše grešaka. Imali smo oko deset izgubljenih lopti u proseku, a u plej-ofu ih imamo bar 17 po utakmici, što nikako ne pomaže kada želite da dođete do pobede. Kada govorim o tim izgubljenim loptama, ne govorim o onima koje je suparnička odbrana izborila, već o nekim našim nepotrebnim dodavanjima, lošoj kretnji… Igraćemo protiv tima koji je fizički svakako nadmoćniji, pa ćemo morati da budemo pametni i prevarimo ih na neki drugi način”, rekao je trener Zelenih.

Uzvratio je trener Real Madrida, Pablo Laso, koji kaže da je tim spreman za okršaj sa Panatom u Atini, te dodaje da Serhio Ljulj sigurno neće nastupiti na večerašnjem susretu, iako je otputovao sa ekipom.
“Tim je u veoma dobrom stanju. Svi su se sjajno pokazali prethodne nedelje i uspeli smo da se odmorimo i napunimo baterije pred put u Atinu. Serhio Ljulj se znatno oporavio, ali nećemo ga tek tako baciti u vatru. Njegov oporavak ide sasvim očekivanim tokom. Ako želimo da pobedimo u Atini, moraćemo da igramo čak i bolje nego što smo to radili u Madridu. Atmosfera će biti znatno drugačija, vrela… Ali i pored toga, kada se sve sabere i stavi na vagu, ponovo su igrači ti koji odlučuju o ishodu, a ne treneri i publika”, zaključio je Laso.

EVROLIGA – PLEJ-OF

Utorak
19.00: (2,85) Žalgiris (14,5) Fenerbahče (1,50) /u seriji 1:1/
20.00: (1,70) Panatinaikos (14,5) Real Madrid (2,30) /u seriji 0:2/

Sreda
20.30: (2,30) Baskonija (14,5) CSKA Moskva (1,70) /u seriji 1:1/
21.00: (1,50) Barselona (14,5) Anadolu Efes (2,85) /u seriji 1:1/

*** kvote su podložne promenama

PišeSrđan TODOROVIĆ
FotoShutterstock


tagovi

sportsko klađenjeKK PanatinaikosKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara