NAJAVA DANA (četvrtak, 12. septembar): Tražili smo, gledajmo Amere i Orlove u bici košarkaškog dostojanstva… Tu je EP za odbojkaše

Vreme čitanja: 4min | čet. 12.09.19. | 08:29

Pogledajte šta nam najinteresantnije na igrački meni servira sportski četvrtak

SRBIJA – SAD, 13.00
(Košarka, Svetsko prvenstvo, plasman 5-8. mesta)

Nadali smo se Amerima u finalu, a tući ćemo se s njima za plasman od petog do osmog mesta. Orlove Saleta Đorđevića prvo je uštopovala Španija sa 81:69, a onda smo sa Argentinom, u čijim redovima se istakao Luis Skola, odigrali 97:87. Naša je nesreća evidentna, jer Francuzi su u prilici da zaigraju na krilima pobede nad SAD u polufinalu sa Argentinom, a mi treba da slomimo možda i najslabije Amere u poslednjih 15 godina. Videćemo da li smo dovoljno jaki, odnosno kako će se Jokić, Bogdanović i drugovi nositi sa Amerikom koja je u izgubljenoj partiji sa Francuzima ležala na Mičelovoj grbači. 

Izabrane vesti

POLJSKA – ČEŠKA, 15.00
(Košarka, Svetsko plasman 5.-8. mesta)

Ne zamerimo Poljacima poraze od Argentine i Španije. Realno, ni našim Orlovima nije bilo lako s ovim reprezentacijama. Oni zbog toga idu na Čehe koje je sa 82:70 tukla Australija, ali i Grčka sa 77:84. Inače, ove dve selekcije uoči Mundobasketa imale su dva trening meča. Oba su dobili Česi,  pa treba znati da su se na tim mečevima Poljaci iz letargije budili tek u poslednje dve četvrtine.

SPARTAK SUBOTICA Ž. – ATL. MADRID Ž., 20.00
(Fudbal, Liga šampiona, žene)

Subotičanke su uoči prvog šesnaestofinalnog meča Lige šampiona za dame demolirale Slovan iz Bratislave, a zatim odigrale 2:2 sa devojkama u dresu Ferncvaroša. Madriđanke su opasne, pa ne treba očekivati čudo, iako su Golubice definitivno nešto najbolje što Srbija trenutno ima. Violeta Slović, kapitenka Plavih golubica je rekla da su igračice spremne na fizičkom, taktičkom i psihičkom planu. Ipak, treba imati u vidu da je reč o šampionu Španije, te da s tim devojkama na kraj ne može da izađe čak ni Barsa, što će Subotičanke svakako pokušati.

DOMŽALE – MURA, 20.10
(Fudbal, Slovenija 1)

Domaćin je na poslednjem mestu tabele i posle sedam kola nije ostvario nijednu jedinu pobedu. Mura je peta, a u prošlom kolu pretrpela je prvi poraz u sezoni od vodećeg Aluminija (2:0). Iako ne može baš da se pohvali dobrim igrama na strani, domaćin ne bi trebalo da joj predstavlja veći problem. Međutim, treba imati u vidu da su tri prethodna okršaja ovih rivala završena bez pobednika (1:1, 0:0, 2:2).

BUGARSKA – GRČKA, 14.15            
(Odbojka, Evropsko prvenstvo)

U kvalifikacionoj Grupi A za OI, Bugarska je poražena jedino do snažnog Brazila, pa je realno očekivati da ovaj sastav dominantno nastupi u utakmici sa Grcima. Inače Grci nikako ne uspevaju da ušteluju ovu generaciju, o čemu govore po poraz i pobeda u prijateljskim mečevima sa Slovacima i Crnom Gorom, kao i porazi od Slovenije i Rumunije.

 TURSKA – RUSIJA, 14.30
(Odbojka, Evropsko prvenstvo)

Turska je bez šanse u meču protiv osvajača Lige nacija, odnosno Baćuški koje su u finalu pomenutog takmičenja sa 3:1 dobili SAD. Jednostavno, ekipa Turske u poslednje vreme beleži pad forme, o čemu govore utakmice Čelendžer kupa na kojima su ih savladavale selekcije Slovenije, Kube i Belorusije. Konačno, nakon svega odigrali su oni i dve prijateljske utakmice sa Austrijom, s tim što su prvu izgubili sa 3:1 u setovima, a drugu dobili istim rezultatom.

PORTUGALIJA – ITALIJA, 17.15
(Odbojka, Evropsko prvenstvo)

Italijani i slovima i rečima imaju puno pravo da se nadaju prekopiranim surovim pobedama iz protekle dve godine razmišljajući o meču sa Portugalijom. Poslednji uspeh Italija je doživela savladavši našu nacionalnu selekciju sa 0:3 u kvalifikacionoj Grupi C za učešće na OI. Pošto Portugalija ima 10 vezanih pobeda, jasno je šta ovde može da ih snađe. Za njih bi, razume se i dobijen set bio uspeh, mada nije zahvalno ni razmišljati o Azurima kao selekciji koja bi im tu počast mogla dozvoliti.

FINSKA – S. MAKEDONIJA, 17.30
(Odbojka, Evropsko prvenstvo)

Finci u poslednjih godinu dana imaju tri pobede i čak 20 poraza, počev od devetog septembra 2018. godine. Ako to nije šansa za šarene, pa ipak po poslednjim rezultatima zadovoljnije Makedonce, onda teško da će im se druga u skorije vreme otvoriti. Budući da i jedne i druge u Grupi C čeka Rusija, kao zaista izvanredna selekcija generacije koja je sposobna ne za visoke, već za najviše domete, ova utakmica deluje kao idealna prilika za igranje odbojke, odnosno nadigravanje za oba tima.

SLOVENIJA – BELORUSIJA, 20.30
(Odbojka, Evropsko prvenstvo)

Tradicija kaže Slovenija je lider ovog para! Poslednji put Belorusija im se poklonila sa 3:1 u setovima u polufinalu Čelendžer kupa, nakon čega su Slovenci osvojili turnir savladavši Kubu sa 3:0. Belorusi su u borbi za treće mesto bili bolji od Turaka, pa će ovaj susret Grupe C na EP biti izvanredna prilika da se još jednom oprobaju i vide da li se od početka jula nešto promenilo.

FRANCUSKA – RUMUNIJA, 20.45
(Odbojka, Evropsko prvenstvo)

Rumuni od maja prošle godine melju sve pred sobom. izgubili su od tada samo kvalifikacioni meč za EP od selekcije Danske, što treba da zabrine Trikolore. Istina, odlična je selekcija Francuske, tehnički i nešto bolja, ali zanemariti Rumune ne bi trebalo nikako. Mogla bi ovo biti možda i napeta utakmica, budući da Francuska za sobom ima veoma motivišuće pobede nad Česima i Nemcima koji su im poslužili kao definitivne provere uoči izlaska na evropsko bojište. 

FOTO: FIBA Basketball


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara