Na redu je Trento, lek za Đentilea je ključ svega

Vreme čitanja: 4min | sre. 15.01.20. | 08:33

Partizan na prvom gostovanju u TOP 16 fazi Evrokupa

Partizan je na fantastičan način počeo takmičenje u TOP 16 fazi Evrokupa tako što je nadigrao Virtus sa čak 18 razlike i na taj način je sebi otvorio put ka prvom mestu u grupi. Međutim, put je dugačak do toga. A prva naredna stepenica za crno-bele je Trento i to u gostima večeras od 19 časova u Italiji.

Zanimljivo je da je trener Partizana, Andrea Trinkijeri, prvu svoju utakmicu na klupi crno-belih pred domaćim navijačima vodio upravo protiv Trenta prošle sezone.

Izabrane vesti

To je ekipa koja je u prvom kolu gostovala Darušafaki u Istanbulu, a turski tim je izašao kao pobednik rezultatom 73:69. U suštini to bi moglo da znači da će Trento morati da zapne protiv Partizana i sa te strane domaćin će imati veći pritisak. Ne bi sigurno volela ekipa Nikole Brijence da sa dva poraza krene u ovoj fazi. A Partizan će se potruditi da bude baš tako.

Trento u proseku daje 78,7 poena po utakmici, a zanimljivo je da i Partizan u decimalu toliko ubacuje. Crno-beli su bolji u skokovima, Trento je bolji u asistencijama i ukradenim loptama, a Partizan najviše zahvaljujući Mozliju prednjači u blokadama. Trento ima bolji procenat šuta za dva i za tri poena, ali je razlika u procentima vrlo mala.

Najbolji napadač Trenta je Aleksandro Đentile koji postiže u proseku 15,6 poena u proseku. Prate ga Blekmon sa 12,9 poena, i Noks sa 11,7 poena u proseku. Kod Partizana se najviše ističu Gordić sa 11,5 poena, Tomas sa 11,4 i Pejdž sa 9,3 poena u proseku.

O značaju Đentilea govorio je i sam trener Partizana Trinkijeri.
Moramo se adaptirati na jednog igrača koji je u stanju da ubaci 30 poena, a da ne šutira nijednu trojku. To će pomerati ravnotežu naše odbrane. Moramo biti oprezni da se ne fokusiramo samo na jednu stvar, a da gubimo druge. Imaju dobre napadačke igrače. To je ključno", rekao je Trinkijeri.

Osvrnuo se i na narednog protivnika.
"Idemo u Trento, oni su baš u dobroj formi, Ðentile je juče ubacio 30 poena. Sigurno je da će biti kompletno drugačija utakmica. Moraćemo da se prilagodimo na drugi sistem igre i to je najvažnija stvar. U utakmicama protiv Virtusa i Cedevite bili smo spremni za neke stvari, sad moramo budemo spremini za nešto treće. Adaptacija je najvažnija stvar za ovu utakmicu", rekao je Trinkijeri.

Igra domaćeg tima umnogome zavisi od učinka Đentilea, a kada je on raspoložen Trento može svima da napravi problem. Posebno kada igra na domaćem terenu. Znao je ove sezone da ubaci i 37 poena protivnicima, tako da će crno-beli morati da budu maksimalno oprezni kada je odbrana na njemu u pitanju.

To ističe i Vladimir Micov kada priča o Trentu.
Igraju dobru odbranu, Kraft koji im je plejmejker, možda je jedan od najboljih odbrambenih igrača u timu. Igra im zavisi od njega i Đentilea, koji je imao dobar početak karijere, ali je sada u padu. Dosta menja klubove, ima on dobre fizičke predispozicije, telo ga sluša. Generalno je ipak dobar igrač, ume da postigne po više od 30 poena, tako da može da napravi čudo“, kaže nam Micov.

Partizan svakako može da se osloni najviše na odbranu jer prosečno prima 73 poena, a Trento prima 80,9 poena. Ukoliko defanziva bude na nivou, crno-beli imaju čemu da se nadaju.

Partizan je doveo još jednog centra, tačnije krilnog centra, Džejmsa Mekadua. On je otputovao sa timom u Italiju, ali se ne zna još da li će dobiti šansu da zaigra.

Ukoliko Partizan želi do pobede na ovoj utakmici moraće da odigra dobru odbranu, da se snađe na nezgodnom gostujućem terenu.

Trento je poznat protivnik Partizanu, jer je to ekipa koja je prošle sezone bila u grupi sa crno-belima, a tada su oba tima zabeležila po jednu pobedu, obe kod kuće. Jeste bilo dosta promena u sastavima, ali sama činjenica da je Trinkijeri sedeo na klupi Partizana protiv Trenta u pobedi crno-belih daje prednost italijanskom stručnjaku i crno-belima.

Pored Đentilea (inače neko ko često dođe da trenira u Beogradu, ima dosta srpskih prijatelja), poznajemo i Erona Krafta koji je prošle sezone kratko igrao za Budućnost. Sećamo se i Davidea Paskola, igrača sa čudnim načinom igre još dok je nastupao za Olimpiju iz Milana. Dobar doprinos ekipi daju i Rašard Keli, te Džejms Blekmon.

Partizan je otputovao u Italiju u jako dobrom raspoloženju, vezali su crno-beli dve izuzetno bitne pobede nad Virtusom i Cedevitom, a sada žele da nastave niz. Eventualnom pobedom nad Trentom Partizan bi sebi otvorio put ka prolasku ove TOP 16 faze.

EVROKUP - TOP 16, 2. KOLO

Grupa E

Sreda
19.00: (2,55) Trento (14,5) Partizan (1,60)
20.45: (1,25) Virtus Bolonja (17,0) Darušafaka (4,40)

 

Grupa F

Utorak
Venecija - Breša 68:60

Sreda
18.30: (1,55) Promiteas (14,5) Oldenburg (2,70)

 

Grupa G

Utorak
Uniks - Monako 78:84

Sreda
18.00: (1,35) Galatasaraj (16,0) Ritas (3,50)

 

Grupa H

Utorak
Unikaha - Huventud 90:84

Sreda
20.00: (1,15) River Andora (20,0) Tofaš (6,00)

 

FotoMN Press / Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara