Milutinov: Ceo tim je mnogo jak, nikom nije garantovano mesto u 12

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.07.19. | 15:21

„Imamo na svim pozicijama strašne igrače, ne samo na centarskoj. Što god je veća konkurencija, to će biti bolji treninzi. Biće zanimljivije na traninzima i utakmicama“

Dočekali su konačno i taj dan košarkaši Srbije. Početak priprema i ulazak u ciklus treninga i utakmica za Mundobasket u Kini izazvao je jaku reakciju kod igrača, koji su i poslednjih dana i sedmica jako radili, čak i kratili odmore kako bi u sam proces ušli potpuno spremni.

Među njima je i Nikola Milutinov, koji je novinarima u hotelu Kraun Plaza poručio da ne može da dočeka da se istrči na parket i počne sa radom.
„Jako mi je drago što sam deo ovog tima i mnogo sam srećan što sam ovde, sa ovim momcima. Jedva čekam da počnu treninzi, da počnu pripreme“, poručio je i Milutinov.

Izabrane vesti

Đorđević izvršio prozivku, samo Jokić izostao: Svaka medalja u Kini za nas je uspeh

Centar Olimpijakosa bio je među evroligaškim igračima koji su bili u dresu Srbije u najvažnijim utakmicama kvalifikacija, kada su se lomila koplja za plasman u Kinu. Iako je bio tu i na poslednjem meču velike predigre za Svetski kup, kaže da ne može da dočeka da opet navuče opremu s nacionalnim grbom.
„Inače jako volim da igram utakmice i uvek su mi bile draže od treninga. Uželeo sam se utakmica, jer mi se klupska sezona dosta rano završila. Imao sam dug period bez utakmica i želim to da nadoknadim“.

Još u februaru Milutinov je najavio da će selektor Aleksandar Đorđević imati „težak posao“ da sastavi spisak igrača za Svetski kup, a u međuvremenu se ispostavilo da su višak postali Nikola Kalinić i Nemanja Nedović, što samo potvrđuje da niko nije siguran deo ekipe...
„Tačno. Kao što sam i rekao, to se i obistinilo. Jako težak posao je imao selektor, verovatno najteži. Momci koji konkurišu za tim su ravnopravni među sobom. Pripreme i same utakmice će pokazati ko treba da dobije to mesto, a selektor sigurno ima neke svoje vizije i planove, koje će pokušati da realizuje sa nama. Nikom nije zagarantovano mesto u 12“.

Jasno je svima da će najveća konkurencija za konačni sastavi biti upravo na Nikolinoj poziciji, gde su još Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Nikola Jovanović.
„Imamo na svim pozicijama strašne igrače, ne samo na centarskoj. Što god je veća konkurencija, to će biti bolji treninzi. Biće zanimljivije na traninzima i utakmicama. Cela ekipa je dobra i kvalitetna“.

Jedan od onih koji neće biti u timu je Ognjen Kuzmić, koji je u sredu uspešno operisan i oporavlja se posle teške saobraćajne nesreće koju je doživeo.
„Žao mi je zbog njega. Svima je teško palo to što se dogodilo. Mislimo na njega, nadamo se da će se brzo oporaviti i vratiti kod nas, kao i da će u najkraćem roku biti ponovo OK“.

I momak iz Novog Sada veruje da će Srbija na putu do zlata imati ozbiljnu konkurenciju.
„SAD, Španija, Litvanija, Kanada, Australija, Francuska... Mnogo je kvalitetnih ekipa i niko neće doći na prvenstvo samo da bi igrao. Boriće se svi za medalju, znamo da nas čeka kvalitetno takmičenje i da će biti teško“.

Pitali smo Milutinova kakva je situacija na klupskom planu, s obzirom da se poslednjih dana dosta pričalo o pregovorima sa CSKA, neisplaćenim zaradama u Olimpijakosu, čak se i putem saopštenja oglasio i njegov agent, ali...
„Ne bih u ovom trenutku da pričam o tome. Sa reprezentacijom sam, fokusiran sam samo na nacionalni tim i da odradimo posao kako treba“.

Kompanija MOZZART je ekskluzivni Beting partner Košarkaškog saveza Srbije!

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara