Mijailović za MOZZART Sport: Tražimo izuzetno kvalitetnog centra, biće to iznenađenje za sve

Vreme čitanja: 5min | čet. 25.07.19. | 14:35

Objašnjenje zašto Partizan nije dobio više novca za Marinkovića i kakav je status Nikole Jankovića, Stefana Jankovića, Bondže Sija, Vasilija Pušice, Novice Veličkovića…Ognjen Jaramaz ostaje

Najavili su čelni ljudi Partizana da će crno-beli ući ambiciozno u ovaj prelazni rok i to se i događa. U klub su stigli - Kori Volden, Nemanja Gordić, Žanis Pejners, Rašon Tomas i Vilijam Mozli.

Prvo pitanje svih navijača je - šta dalje? Ko sledeći dolazi?

Izabrane vesti

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović za MOZZART Sport ističe da je prvi veliki naredni cilj dovođenje kvalitetnog igrača na petici. Odosno na mestu startnog centra.
"Radimo dosta na poziciji centra, što nam je jako važno. Da dovedemo kvalitetnog igrača na toj poziciji centra. Kao i na poziciji dva, to su nam dve jako važne pozicije. Vodićemo računa o svakom detalju kao i kod igrača koje smo do sada dovodili", rekao je Ostoja Mijailović za MOZZART Sport i dodao:
"Tražimo izuzetno kvalitetnog igrača na poziciji pet, biće to iznenađenje za sve. Jer nam je jako važna ta pozicija. Imamo nekoliko kandidata. Daćemo sve da dovedemo možda i najbolje moguće pojačanje koje se nudi na tržištu".

Mahom je Partizan dovodio strane igrače. O tome je ranije pričao i Andrea Trinkijeri.
"Izbor domaćih igrača je skoro nikakav. Pokušavamo na sve načine da nađemo srpske igrače. Pokušavali smo i do sada, ali to je prosto izbor jako mali. Moramo da vodimo računa o kvalitetu igrača s obzirom na naše ambicije. Da budemo konkurentni i u ABA ligi i u Evrokupu".

S tim u vezi, možemo da očekujemo strance na pozicijama pet i dva.
"Pa nama je uvek prioritet imaju domaći igrači, ali je jako slab izbor na svim pozicijama. Moramo da vodimo računa o kvalitetu".

Da li ste zadovoljni sa igračima koji su do sada obukli crno-beli dres?
"Jako sam zadovoljan. Nikola Lončar i Andrea Trinkijeri danonoćno rade na tome. Razmenjujemo informacije, slušam struku. Mislim da ćemo uraditi najbolji mogući prelazni rok. Moje je da ispoštujem organizacijom kluba da odgovorimo njihovim zahtevima", kaže Ostoja Mijailović za MOZZART Sport.

Pitaju mnogi odakle crno-belima novac…
"Imamo svi na umu da ćemo imati možda i najveći budžet za igrače u istoriji Partizana. Taj budžet je došao do tog nivoa jer smo se oslobodili velikog dela duga, nećemo morati da plaćamo neke dugove sledeće godine".

Vanja Marinković je napustio Partizan i otišao u Valensiju, crno-beli su dobili 200.000 evra. Mijailović objašnjava zašto klub nije dobio više novca.
"Navijačima treba reći da igrači u ugovorima imaju izlaznu klauzulu. Imaju obeštećenja. Ako oni žele i drugi klub želi da plati obeštećenje, oni dođu i vode igrača. Vanja Marinković je otišao. Imao je izlaznu klauzulu 200.000 evra neto i to je Valensija iskoristila. Mi u toj situaciji ne možemo da zahtevamo više. Tako je bilo i za Džoka Lendejla".

I Aleksej Nikolić je igrač koji se pominje da bi mogao da napusti crno-bele. Virtus je moguća destinacija.
"On nema izlaznu klauzulu obeštećenja. Bilo je verbalnih kontakata iz pojedinih klubova, koliko bi iznosilo obeštećenje. Moja želja je da Nikolić ostane u Partizanu. Ukoliko odluči drugačije, ima na to pravo, ili stručni štab odluči, odredićemo obeštećenje. To je igrač koji je dosta napredovao. Nikolić voli Partizan kao i njegova publika. Svi želimo da ostane. Ako bude bilo drugačije, sigurno će biti otkupna klauzula, fiksna, koju će klub odrediti".

A Ognjen Jaramaz? MOZZART sport je dobio informacije da on ostaje u klubu i da je već dogovorena saradnja.
"Mi smo dogovorili saradnju sa Jaramazom. Samo treba da se ozvaniči".

Šta je sa Stefanom Jankovićem i Bondžom Sijem?
"Stefan Janković je pod ugovorom. Bondža Si je pod ugovorom. Na stručnom štabu je da donese odluku šta će sa tim igračima. Stručni štab pregovara sa njima".

A Nikola Janković i Novica Veličković?
"Nikoli Jankoviću i Novici Veličkovića, njima su ugovori istekli. I o njima će stručni štab dati mišljenje".

Vasilije Pušica?
"Ista stvar kao i sa Novicom i Nikolom Jankovićem. Ostavio sam struci da radi svoj posao".

Gledaju crno-beli, tri puta mere pre nego što preseku.
"Jako je važno da prelazni rok radimo drugačije nego u ranijim prelaznim rokovima. Vodimo računa o svakom detalju, svakom igraču. Bukvalno na svakoj poziciji proverimo 10 kandidata za tu poziciju pa izaberemo jednog koji je najkvalitetniji. Moramo da vodimo računa i o budžetu koji je ograničen”.

U ponedeljak počinje i prodaja sezonskih ulaznica.
"Radimo dosta o sponzorskim ugovorima. U narednih mesec dana ćemo promovisati nove sponzore za sezonu 2019/2020. Biće ih više nego u prošloj sezoni. Biće dosta i privatnih kompanija. U ponedeljak kreće i prodaja sezonskih karata. Želeo sam da pokažem navijačima da imamo iskrene namere. Da prvo dovedemo pojačanja da oni budu sigurni da će se igrati kvalitetna košarka u Partizanu. Siguran sam da ćemo imati veliku podršku. Prošle godine smo živeli nekoliko meseci od prodaje karata, tako će biti i sada”, kaže Mijailović i dodaje:
"Cena će biti nešto viša, samim tim što je i tim skuplji, a i organizacija će biti malo skuplja nego u Pioniru. Siguran sam da će crno-bela publika biti uz Partizan".

Partizan vodi računa o tome da ne napravi zaduženje.
Navijačima mogu da kažem da ne brinu, da ćemo ove godine očistiti sve iz prethodne, nećemo preneti dugove. A tako ćemo raditi i ubuduće. Te priče koje kruže da ćemo da prazadužimo klub nisu tačne… Moram da kažem da nemamo nikakav problem i da smo stabilizovali klub”.

Sezona ispred nas je vrlo ambiciozna za crno-bele…
Ovo je treća sezona kako sam u Partizanu, i važno mi je da ne provedem pet godina u Partizanu, koliko traje moj mandat, da taj mandate protekne u vraćanju tuđih dugova. Ove godine dajemo sve da ekipa bude značajno kvalitetnija. Potpuno novi sistem organizacije utakmica, biće iznenađenja, navijači će uživati i ako kupe sezonsku neće se pokajati”.

Za kraj, pitanje o glasinama koje je i sam trener Trinkijeri demantovao - a to je da ga je želela Letonija za selektora.
Andreu tog trenutka nisam ni kontaktirao, on se sam oglasio. To prosto nije istina. Tu temu nismo ni otvarali”, zaključio je Mijailović.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara