Mijailović o dugu KK Partizan, planovima, igračima, novim sponzorima

Vreme čitanja: 4min | čet. 11.07.19. | 11:05

Spreman i nikad veći budžet za narednu sezonu

Velike planove i velike ambicije ima Partizan za narednu sezonu. Predsednik kluba Ostoja Mijailović tvrdi i da je spreman budžet za igrače kakav crno-beli nikada nisu imali. San je da se klub iz Humske 1 vrati u Evroligu, ali to će biti pakleno težak posao u, čini se, nikada jačoj ABA ligi.

Međutim, nekako se poslednjih godina uvek kao tema broj 1 kada se pominju dva najveća srpska kluba, fudbalska i košarkaška – dugovi. Ni sada nije drugačije.

Izabrane vesti

Predsednik Partizana Mijailović je u susret novoj sezoni u intervju na klupskom sajtu najpre govorio o tim dugovima, koji su godinama bili omča oko vrata crno-belima.
Godinu smo završili pozitivno. Sklupština KK Partizan je usvojila odluku o finansijskom izveštaju za 2018. godinu u kojoj je klub poslovao pozitivno i bio u plusu od 21.339.080 dinara. Politika sadašnje uprave je da klub posluje finansijski pozitivno. Imamo dovoljno loših skustva od trenutka kada smo preuzeli klub u stanju u kojem je bio. Podsetiću, imali smo dug od 7.136.000 evra i sa tim teretom se borimo i dalje. Pre nekoliko meseci, kada smo radili presek stanja, dug Partizana je iznosio 3.800.000 evra, dok sada iznosi 2.700.000 evra, istakao je Mijailović.

On je pogotovo naglasio činjenicu da klub nije u sporu više ni sa jednim bivšim igračem.
Želeo bih da naglasim kako je Partizan pre dve godine imao više od 25 postupaka pred BAT, a u ovom trenutku nema nijedan i trudićemo se da do takvih slučajeva u budućnosti ne dolazi. Ne treba nipošto zaboraviti da Partizan nikada ne sme da se vrati u 2015, 2016 i 2017. godinu kada je praktično bio pred gašenjem“.

Ostoja Mijailović o FK Partizan: Klub je 2014. bio u plusu, a ne u debelom minusu

Partizan je usred prelaznog roka i potrage za pojačanjima. Dok su najveći rivali već doveli nekoliko košarkaša, skoro pa kompletirali timove, crno-beli su za sada potvrdili dolazak samo Nemanje Gordića i Rašona Tomasa.
Sportski direktor Nikola Lončar i trener Andrea Trinkijeri imaju svu slobodu u izboru tima i uživaju podršku svih struktura kluba da sastave ekipu koja će biti u skladu sa renomeom Partizana. Naravno, postoje finansijski okviri u kojima možemo da se krećemo, ali ti okviri su ove godine daleko iznad onoga što smo imali u sezoni 2018/19. Čak možemo reći da je obezbeđeni iznos za tim i stručni štab verovatno najviši ikada kada je u pitanju KK Partizan. Sa druge strane i tržišne cene igrača su veće, ali svakako je da smo ove godine u poziciji da budemo konkurentni. Da li ćemo uspeti da ostvarimo ambicije Partizana i želje svih kojima je crno-bela boja na srcu, da osvojimo ABA ligu, da napadnemo Evrokup? U sportu ni deset puta veći budžeti od onoga koji imamo nisu garant uspeha. Ali, da ćemo se boriti i biti daleko opasniji po konkurenciju, hoćemo sigurno”.

Napravio je Partizan i jedan transfer ovog leta, zaradio je od prodaje Džoka Lendejla u Žalgiris.
Nakon što je doživeo povredu skočnog zgloba, Džok Lendejl više nije bio u mogućnosti da igra za nas i pomogne nam tokom Superlige. U međuvremenu, za njega su se zainteresovali i Žalgiris i još neki klubovi. Partizan će od Lendejla svakako ostvariti višestruku dobit. Njegov ugovor u klubu je bio 96.000 dolara, a prihod koji je Partizan od Lendejla već ostvario iznosi 280.000 dolara. Očekivani prihod ukoliko Džok u tekućem prelaznom roku ode u NBA će za klub biti dodatnih 250.000 dolara. Treba podsetiti da klub od 2014. godine i odlaska Bogdana Bogdanovića nije ostvario veći prihod na osnovu transfera”.

Bori se Partizan i van terena, neke promene je, uz pomoć ostalih klubova, uspeo da izbori kada je ABA liga u pitanju.
Sve što se desilo u ABA ligi, polufinalnoj i finalnoj seriji, kao i u finalu Superlige Srbije, mora da posluži kao primer, ne samo Partizanu, već svima koji se u zemlji i regionu bave košarkom, da takve stvari više ne smeju da se dešavaju. Najjednostavnije bi bilo da smo išli od medija do medija i ponavljali da je prema nama učinjena nepravda. Da, učinjena je! Svi to znaju! I protiv toga moramo da se borimo. Da menjamo stvari i u ABA i u KLS. Već su se određene promene desile, a očekujemo da ih bude još. Bili smo u grupi klubova koji su predlagali da se smeni menadžment ABA lige, koji je i smenjen upravo zbog dešavanja u finalima tokom protekle dve godine”.

Što se tiče čuvene priče oko navodne hipoteke, koja je stavljena na stadion Partizana zarad podizanja kredita, Mijailović je i to demantovao.
Mi nismo vlasni da upisujemo hipoteku na stadion, jer nismo vlasnici stadiona, već je to JSD Partizan. Tako da je upis hipoteke na stadion Partizana za potrebe kredita KK Partizan obična izmišljotina. Kada je u pitanju poreski dug, mi smo dužni da obezbedimo garanciju za reprogram tog duga, stoga smo se obratili JSD Partizan da nam pomogne i da hipotekom to obezbedimo”, rekao je Mijailović.

On je najavio i da će njegova firma British Motors, koja ima više od 400 zaposlenih, postati jedan od većih sponzora Partizana.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara