Metla za Indijanu, Boston je uništio iz svih oružja

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.04.19. | 21:55

Imamo prvog polufinalistu

Boston Seltiksi su prvi polufinalista ovogodišnjeg NBA plej-ofa, pošto su se maksimalnih 4:0 u pobedama plasirali u polufinale Istoka.

Kao i u prethodna tri meča sa Pejsersima, i večeras su Seltiksi pokazali da su tim u pravom smislu te reči. Slavili su 110:106 zahvaljujući boljoj igri u poslednjoj četvrtini. Ekipe su se do tada smenjivale u vođstvu, ali je na kraju Boston dokazao da ima više opcija u igri od Indijane.

Izabrane vesti

Vodili su Pejsersi u većem delu prve, na kraju druge i u skoro celoj trećoj četvrtini kada su imali sedam razlike, ali uzalud. Čak su i u poslednjem kvartalu domaći bili u igri u prvih nekoliko minuta, prešli u vođstvo, ali je Boston sredinom četvrtine došao do 10 poena prednosti i do kraja nije ispuštao vođstvo.

Čak sedmoricu igrača sa dvocfirenim košgeterskim učinkom su imali Seltiksi. Gordon Hejvord je sa 20 poena bio najefikasniji. Tejtum ga je pratio sa 18 poena i osam skokova, Noris sa 18 poena, Horford je dodao 14 poena i 12 skokova, Irving 14 poena, Braun 13, Rozije 11... Bogdanović je kod Indijane upisao 22 poena, ali uz šut 6/14. Evans je dodao 21, ali je i on imao slabo šutersko veče (7/18), dok je Kolison nanizao 19 poena.

Boston u polufinalu ide na boljeg iz duela Milvokija i Detroita, a to će skoro sigurno biti Baksi koji vode 3:0 u seriji.

(FOTO: reuters)


tagovi

Gordon HejvordBoston SeltiksIndijana Pejsers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara