Mekadu putuje sa ekipom u Trento

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.01.20. | 14:28

Ne zna se još da li će debitovati u Italiji

Košarkaši Partizana krenuli su put Trenta preko Frankfurta i Verone, a trener crno-belih Andrea Trinkijeri potvrdio je i da najnovije pojačanje Džejms Mekadu putuje sa ekipom u Italiju, ali da još uvek ne zna da li će dobiti priliku da igra.

Osvrnuo se i na narednog protivnika.
"Idemo u Trento, oni su baš u dobroj formi, Ðentile je juče ubacio 30 poena. Sigurno je da će biti kompletno drugačija utakmica. Moraćemo da se prilagodimo na drugi sistem igre i to je najvažnija stvar. U utakmicama protiv Virtusa i Cedevite bili smo spremni za neke stvari, sad moramo budemo spremini za nešto treće. Adaptacija je najvažnija stvar za ovu utakmicu", rekao je Trinkijeri novinarima pred polazak, a prenosi Beta.

Izabrane vesti

Ključna stvar za crno-bele biće zaustaviti Alesandra Đentilea.
"Moramo se adaptirati na jednog igrača koji je u stanju da ubaci 30 poena, a da ne šutira nijednu trojku. To će pomerati ravnotežu naše odbrane. Moramo biti oprezni da se ne fokusiramo samo na jednu stvar, a da gubimo druge. Imaju dobre napadačke igrače. To je ključno", rekao je Trinkijeri.

Posle serije utakmica na domaćem terenu, crno-belima ponovo kreću gostovanja, slično kao na početku sezone.
"Sve što si proživeo jači si. Kad sam video raspored nisam mogao da verujem, kada smo ušli u tu mašinu, nismo znali kako se zovemo. Preživeli smo, nismo mogli kvalitetno da igramo, ali je ekipa psihološki uvek pokušavala da igra zajedno. Sada smo imali priliku da treniramo, nismo putovali mnogo i to se vidi na terenu. Kada kažes da je teško, onda tražiš neke alibije. To je bilo veoma teško preživeti, mislim da će nam to iskustvo pomoći", zaključio je Trinkijeri.

Utakmica između Trenta i Partizana igra se u sredu od 19 časova.

 

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara