Meč viner Zagorac: Ne smeš da potoneš i odeš kući kao gubitnik

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.19. | 22:10

„Bilo je previše vruće da se uđe u produžetak“, poručio ljubimac Grobara

Kroz mnogo uspona i padova ove sezone je prolazio Rade Zagorac. Njegovo izdanje u večerašnjem derbiju oslikalo je i učinak u prethodnih nekoliko meseci. Mučio se sa šutem, nije ga išlo, ali je onda pobedonosnim košem postao ljubimac Grobara.

Bili su to najvredniji poeni u dosadašnjoj karijeri potencijalnog reprezentativca Srbije. Međutim, posle meča je delovao hladno. „Jako zahtevna utakmica, pre svega zahtevna serija. Bili smo svedoci kako je bilo teško igrati u ovoj hali, jako je zagušljivo. Verujem da je igračima Zvezde i nama možda i najteža utakmica u tom paramteru. Mišići, mozak i telo ne mogu najbolje da funkcionišu“, bile su prve reči Radeta Zagorca.

Izabrane vesti

I dalje sebe nije stavljao u prvi plan.
„Drago mi je što smo poravnali rezultat, sada se vraćamo na „njihov teren“. Imamo šansu da mi sada napravimo brejk, i da se približimo za korak osvajanju titule.“

Tek onda je počeo da odmotava film ključnog trenutka. Pitanje je bilo vezano za Trinkijerijevu zamisao. Tačnije, da li je bilo planirano da lopta ide njemu u ruke.
„Nezahvalno je sad da pričam šta je bila zamisao. Neka zamisao je bila da nije hitno da se postigne trojka, dvojka nam je bila potrebna za produžetak. Ali bilo je previše vruće da se uđe u produžetak. Hahahahaha“.

Pokazao je veliku stabilnost Rade Zagorac, pošto ga do tog krucijalnog momenta nije išlo. Najblaže rečeno. Pre toga je imao šest pokušaja van linije 6.75. I nijedan  nije pogodio metu.
„Znate kako, za vreme igre i promašujete. Ne ide kako zamišljate. I realno imate dve opcije. Ili da potonete, da se predate svemu tome, i odete kao gubitnik. Ili jednostavno da budete svesni da gore od toga ne može, da preuzmete šut bez razmišljanja... Šut je ovog puta ušao“, jasan je bio Zagorac.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara