MAJSTORICA! Opet ludilo na jednu loptu, Partizan uzvratio udarac, junak je Pejdž

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.03.19. | 20:56

Sada je 1:1 u polufinalnoj seriji večitih!

Partizan je iskoristio domaći teren, te neigranje Džoa Reglanda i izjednačio u polufinalnoj seriji ABA lige. Putnika u finale odlučiće majstorica koja se igra za sedam dana pred navijačima Crvene zvezde. Kakav meč, kakva drama, kakva pobeda crno-belih nad Crvenom zvezdom (70:67).

Junak je Markus Pejdž, koji je dao nekoliko važnih poena u finišu, a trojkom u jednom od završnih napada rešio susret velikih rivala. Ponovo na mali broj poena, ponovo na jednu loptu, ponovo tenzija. Amerikanca dugo nije bilo u utakmici, međutim, u poslednjim trenucima je pokazao koliko je važan za tim Andree Trinkijerija koji će naredne subote, od 20 časova, takođe u Pionru, imati šansu da se bori za finale.

Izabrane vesti

U poslednju deonicu se ušlo u egalu, nominalni gost je poveo, a onda je večeras odlični Vanja Marinković pogodio bitnu trojku. Crveno-beli su preko Stratosa Perperoglua (isključen u četvrtoj deonici, dve nesportske) i Majka Cirbesa preuzeli inicijativu, ali odgovor na Pejdžovu minijaturu nisu imali, pa je Dejan Davidovac u poslednjem napadu promašio šut za tri koji bi značio produžetak.

Gledali smo utakmicu u kojoj se teško dolazilo do koševa, a u takvoj atmosferi se u prvih 20 minuta bolje snašao Partizan koji je, pre svega dobrom odbranom, spustio Zvezdu na samo 27 poena. I to  je bila paradigma celog toka duela.

Partizan je otvorio meč pogotkom Gagića ispod koša, da bi Zvezda odmah na startu pokazala da je rasterećenija nego u prvom meču pa je preko Riversa i Fajea pogocima spolja došla do inicijalne prednosti.

Novica Veličković se našao u prvoj postavi, dok sa druge strane nije bilo Džoa Reglanda što je otežalo posao crveno-belima. Na startu je Beron prevodio loptu, a potom bi lopta bila najviše  kod Riversa. Dobio je Amerikanac dosta prostora u igri. U isto vreme, Partizan se mučio s realizacijom, posebno Gagić  ispod koša, kao i Pejdž generalno u šutu.

Tenzija utakmica, prepun Pionir (bilo teško i navijačima da dišu, kamoli igračima) i pritisak doveli su do toga da oba tima teško dolaze do poena, pa je posle deset minuta igre rezultat bio 13:9. Crveno-beli su ostali na jednocifrenom broju poena u prvoj deonici. To govori o tome kako je Partizan igrao odbranu. Zagorac je u tim momentima  dao veoma bitnu trojku.

gallery

U tim momentima je Partizan  preuzeo inicijativu nad utakmicom, pogodio je i Marinković daleku trojku, a iskusni Perperoglu je držao balans na rezultatskom tasu. Zvezda je polovinom druge  deonice  imala šut za tri poena 1/10.

Uprkos tome, ali i dobrom skoku u napadu Partizana, tri lične Berona, ali i dve trojke Alija Nikolića, ekipa Milana Tomića je držala relativno pristojnu razliku na poluvremenu - 34:27. U oči upada izuzetno mali broj poena. Posebno Zvezde (1/14 za tri na poluvremenu).

U sličnom ritmu se igralo i u nastavku, a Beron je brzo dobio četvrtu ličnu što je bio problem za goste. Partizan nije mogao do koša, Zvezda je brzo  istopila prednost crno-belih, tako da smo lako ušli u egal meč. Crno-beli  su brzo ušli u “bonus”.  Jako je bila važna i trojka Marinkovića uz faul Riversa.

Bilo je jasno još krajem treće deonice da će se ova utakmica odlučivati u samoj završnici utakmice. Tu smo i dobili konačan epilog.

Posle onog prošlog derbija i rezultata  106:101, večeras smo gledali nešto potpuno, potpuno drugačije… Ali, rezultat je na kraju jedini koji se gleda.

-------------------------------------------------------------------

POLUFINALE PLEJ-OFA ABA LIGE, DRUGA UTAKMICA

Partizan - Crvena zvezda 70:67 (13:9, 21:18, 14:22, 22:18), rezultat u seriji 1:1

Beograd
Dvorana: Aleksandar Nikolić.
Gledalaca: oko 7000.
Sudije: Boltauzer, Pukl, Koljenšić.

PARTIZAN: N. Janković -, Pejdž 8, Si 4, Marinković 18, Jaramaz 3, Veličković 7, Zagorac 4, Renfro 6, S. Janković 1, Lendejl 10, Gagić 3, Nikolić 6. Trener: Andrea Trinkijeri.

CRVENA ZVEZDA: Čović 6, Perperoglu 16, Davidovac 3, Nenadić -, Lazić 5, Faje 4, Beron 7, Dobrić 3, Simanić 3, Rivers 6, Cirbes 11, Odžo 3. Trener: Milan Tomić.

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara