Majkl Meloun u stručnom štabu Srbije!

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.01.20. | 07:00

Šef stručnog štaba Denvera biće velika pomoć Igoru Kokoškovu tokom predolimpijskog turnira u Beogradu

Vest godine u košarkaškoj Srbiji, pa i šire - glavni trener Denver Nagetsa Majkl Meloun postao je novi član stručnog štaba Igora Kokoškova u reprezentaciji Srbije!

Kao grom iz vedra neba u kasne večernje sate - oko jedan čas posle ponoći - na sajtu Košarkaškog sajta Srbije osvanula ova senzacionalna vest! U kratkom saopštenju navodi se da će Majkl Meloun pristupiti stručnom štabu Srbije odmah po završetku NBA sezone sa Denver Nagetsima! 

Izabrane vesti

Ova vest i te kako može da hrabri s obzirom da je Meloun izvukao ono najbolje iz Nikole Jokića i pretvorio ga u najboljeg centra današnjice i franšiznog igrača Denvera. Očigledno je da selektor Kokoškov namerava velike stvari s Jokićem, uzimajući u obzir Melounovo prisustvo. Zasad nisu poznati drugi detalji, odnosno da li će Meloun produžiti ostanak u reprezentaciji Srbije i po završetku predolimpijskog turnira, odnosno da li će sarađivati s Kokoškovim ako se Orlovi plasiraju na Olimpijske igre u Tokio, gde brane srebro iz Rija. 

Majklu Melounu će ovo biti prvi reprezentativni angažman. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri kao asistent radio je na Frends Skul of Baltimor, zatim na univerzitetima Ouklend, Providens, Menhetn, ali i NBA timovima Njujork, Klivlend, Nju Orleans i Golden Stejt. Prvi samostalni rad imao je u Sakramento Kingsima od 2013. do 2015. godine gde je imao ukupni skor 39/67 za manje od sezonu i po. U Denveru je zaposlen od 2015. i kroz četiri pune sezone rezultati su konstantno napredovali, da bi prošlog proleća sa Nikolom Jokićem na čelu Nagetsi otišli do polufinala Zapadne konferencije!

Podsetimo, u stručnom štabu reprezentacije Srbije od ranije su Dejan Milojević i Vladimir Jovanović, glavni treneri Mega Bemaksa i FMP Železnika. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara