Kuli i Tomas čuvaju Poceka, gledaćemo majstoricu u finalu Palakanestra

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.06.19. | 22:48

Dinamo Sasari uspeo da slomi otpor ekipe Venecije

Dobro su se oznojili navijači i košarkaši Dinamo Sasarija na večerašnjem meču na Sardiniji. Venecija se pokazala kao tvrd orah, naročito u prvom poluvremenu, ali je četa Đanmarka Poceka na kraju znala šta želi i uspela je da sprovede plan. To znači da ćemo gledati majstoricu u Veneciji ovog vikenda, pošto su domaćini večeras slavili rezultatom 87:77 i time poravnali rezultat na 3:3 u seriji.

Pritisak je učinio svoje i Dinamo Sasari nije na pravi način otvorio susret protiv Venecije. Gosti su preko Bramosa i Macole vrlo brzo došli do sedam poena prednosti, kada je Poceko odlučio da donekle promeni stvari na terenu. I uspeo je u tome, pošto je vrlo brzo nakon trojke Rašouna Tomasa, Sasari po prvi put došao u prednost. Domaćini su nakon toga ponovo naprasno stali, Venecija je napravila seriju od 9:0 do kraja četvrtine i ponovo otišla na „respektabilnih“ plus šest.

Izabrane vesti

Druga četvrtina donela nam je izjednačenu borbu na obe strane. Uglavnom se igralo koš za koš, pa tako Venecija nije uspevala da se odlepi na neku ozbiljniju razliku, a isto tako Sasari nije mogao da ponovo preuzme vodstvo na ovom susretu. Rašoun Tomas je samo nastavio da blista za Sasari i već do poluvremena je uspeo da sakupi 15 poena. Njegov saigrač, Džek Kuli je takođe došao do dvocifrenog učinka i bilo je jasno da će od njih dvojice dosta zavisiti ishod ovog meča. Na drugoj strani jedino je Bramos dobacio do dvocifrenog broja poena, ubacivši 12. Venecija je na poluvremenu vodila rezultatom 40:34.

U trećoj deonici, Sasari je vrlo brzo istopio prednost Venecije i sve do pred kraj ovog perioda igre viđena je prava rezultatska klackalica. Tek u poslednjem minutu je Dinamo zahvaljujući Polonari i Spisuu došao do prve osetnije prednosti na ovom susretu za domaće, koja je glasila 63:57.

Ali nije tu stao Dinamo Sasari, htela je četa Đanmarka Poceka do kraja da dokrajči rivala sa druge strane terena. Oduševljenje je na Sardiniji usledilo nakon što je Spisu po prvi put doveo Dinamo do dvocifrene razlike, a prednost je vrlo brzo narasla do maksimalnih plus 14. Tada je svima bilo jasno da se već kroz par dana ponovo selimo na severoistok Italije. Do kraja utakmice, Sardinjani su samo uspeli da održe stečenu prednost i pitanje pobednika ni u jednom trenutku nije bilo dovedeno u pitanje.

Najefikasniji u redovima Sasarija na kraju je bio Amerikanac, Džek Kuli, koji je uspeo da ubaci čak 26 poena. On je na ovoj utakmici došao do dabl-dabl učinka, pošto je uspeo da uhvati i 11 skokova. Ispratio ga je Rašoun Tomas sa 18 poena. Deset poena su prebacili i Spisu i Mekdži.

U redovima Venecije nekoliko igrača imalo je solidan poenterski učinak. Tako je Vat došao do 17 poena, Bramos je imao 15 poena, a dvocifreni su još bili i Nikolao, Daje i Hejns.

Majstorica će se igrati u subotu sa početkom od 20:45 na parketu Venecije. Nema sumnje da nas očekuje veoma vatren duel, na šta nas je Đanmarko Poceko već i navikao.

ITALIJA 1 - PLEJ-OF, FINALE

Četvrtak
Dinamo Sasari - Venecija 87:77 /u seriji 3:3/
/Kuli 26, Tomas 18 - Vat 17, Bramos 15/

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara