Entoni Dejvis i Lebron Džejms (© AFP)
Entoni Dejvis i Lebron Džejms (© AFP)

Kralj Džejms se poklonio Denveru: Nemaju slabosti u napadu

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 09:39

Entoni Dejvis i Lebron Džejms su morali da se pomire sa još jednim porazom u plej-of seriji protiv aktuelnog šampiona NBA lige

NIšta novo se nije dogodilo u trećem meču serije između Los Anđeles Lejkersa i Denver Nagetsa. Četa Nikole Jokića je došla do velike prednosti 3:0 i čak 11. uzastopne pobede protiv slavnog tima iz Holivuda. Već su svi krenuli da pričaju da će aktuelni šampioni drugu sezonu zaredom da počiste Lebrona i družinu, a posle svega i legendarni Džejms je morao da im se pokloni.

Na konferenciji za medije posle trećeg meča, na novinarska pitanja su odgovarali Lebron i Entoni Dejvis, a posebno zaniljivo pitanje je bilo upućeno Lebronu da li je ovaj tim Nagetsa jedan od najboljih protiv kojih je igrao tokom svoje karijere koja traje preko 20 godina?

Izabrane vesti

"Teško mi je da odgovorim na to. Možda ću nekada rangirati timove u mojoj karijeri protiv kojih sam igrao, ali Denver je svakako dobar. Nemaju slabost u napadu, posebno prva postava. Imaju šutere, plejmejkere, igrače koji kupe skokove. Imaju sve. Definitivno su jedan od boljih timova protiv kojih sam igrao u karijeri", rekao je Lebron.

Pokušao je kratko da analizira samu treću utakmicu gde su Lejkersi ponovo sjajno počeli. Imali 8:0 prednost, kasnije i dvocifrenu, ali na kraju pobeda Denvera.

"Previše energije smo istrošili u prvom poluvremenu da bismo došli do prednosti. U nastavku smo izgubili tu energiju, fokus... Međutim moramo da pohvalimo Denver i sve što oni rade. Momci su neverovatni. Pogađaju teške šuteve konstantno".

Imao i poruku upućenu saigračima.

"Regularna sezona i plej-of su dve potpuno druge stvari. Igra se potpuno promeni, a samim tim moramo i mi da se promenimo. Uspevali smo da pronađemo dobre situacije za šut, ali nismo pogađali i to je to. Moramo to da popravimo"

Tokom višedecenijske istorije NBA lige, nijedan tim se nikada nije vratio posle zaostatka od 3:0 u plej-of seriji. Lejkersi se sada nadaju da bi mogli da ispišu istoriju.

"Idemo utakmicu po utakmicu. Sledeći poraz je kraj. Zato samo razmišljamo da pobedimo sledeću utakmicu. Ako si u igri, vera postoji i to je to. Samo tako razmišljamo. Pritisak je normalan u ovom delu sezonu".

Kratak komentar imao je imao i Entoni Dejvsi.

"Nije nam fokus na 11 poraza u nizu, sada samo razmišljamo kako da pobedimo jednu utakmicu, pa idemo dalje. Nije bitno koliko zaredom smo izgubili od njih. Moramo da naučimo iz naših propusta i da pokušamo da pobedimo. Ne možemo da popravimo prethodnih 11 utakmicam ali možemo narednu", rekao je Dejvis.



tagovi

Lebron DžejmsEntoni DejvisLos Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara