Klej pokidao ACL! Otišao do tunela, vratio se i pogodio dva penala, hteo da nastavi dalje, ali... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.06.19. | 08:53

Najtužniji kraj za jednog od najboljih šutera današnjice i kakva hrabrost i odlučnost

Život je čudo! Dok Toronto, pa i cela Kanada slave čudesni podvig Reptorsa predvođeni Kavajem Lenardom, Ouklend tuguje iz više razloga. Nije više toliko ni važno što nema trećeg uzastopnog šampionskog prstena, ni što se finale nije produžilo do sedme utakmice, jer je zdravlje ljudi u pitanju... Klej Tompson je doživeo najteži brodolom u karijeri pošto je pretrpeo kidanje prednjih ukrštenih ligamenata i to četrnaest i po minuta pre kraja utakmice!

Horor priča jednog od najboljih šutera današnjice... Čovek koji je cele sezone imao problema da nađe sebe u timu nakrcanom superzvezdama igrao je vrhunsku rolu u šestoj utakmici i bio njen najefikasniji igrač s 30 poena, pre nego što je doživeo lom koji ume da promeni život profesionalnog sportiste... Sve se dešavalo na dva i po minuta pre kraja treće četvrtine, u trenutku kada je Klej Tompson pokušao da zakuca iz brze kontre. Umesto zakucavanja, Klej je ušao u malo jači kontakt s Denijem Grinom, posle čega se loše dočekao na levu nogu - na snimku se vidi da je leva noga bila pod uglom u kojem ACL puca - i to je bilo to... Klej se odmah uhvatio za levo koleno i pokazao da je to njegov kraj. Saigrači i članovi stručnog štaba pomogli su mu da ustane, posle čega je krenuo prema tunelu uz veliki aplauz domaće publike... Stef Kari je celu situaciju posmatrao u potpunoj neverici, svestan da je gotovo nemoguće da se tako nešto dešava u tom momentu... Ali, Tompson tada nije rekao poslednju reč u ovom finalu!

Izabrane vesti

Iako je već bio u restriktivnom prostoru i blizu svlačionice, Tompson se u jednom momentu okrenuo i pošao nazad na parket, a hodao je bez pomoći drugih... Izašao je na parket i vratio nadu pristalicama Golden Stejta da povreda ipak nije teže prirode. Stao je na liniju slobodnih bacanja, pogodio oba šuta i želeo da nastavi dalje s igrom! Počeo je da skakuće i kreće se prema svom reketu, u nadi da će bol prestati i da će uspeti da izvuče još tih četrnaest i kusur minuta. Ali, u potpuno fanatičnoj želji da pomogne timu sprečili su ga klupski doktori! Naime, igra je zaustavljena neposredno pošto je Tompson pogodio dva penala i otrčao ka svom reketu. Stiv Ker i klupski doktori pokazali su mu da mora napolje, zbog čega je on tiho negodovao, a trener Golden Stejta je posle meča otkrio neverovatne detalje...
"Klej mi je u tom momentu prišao i rekao: 'Potrebna su mi samo dva minuta i biću spreman da nastavim utakmicu'. Doktor mi je samo nekoliko trenutaka ranije poručio da je Klej završio svoje i da je povredio ACL", rekao je Ker.

Klej Tompson sezonu završava s prosekom od 21,5 poena, 3,8 skokova i 2,4 asistencije na 78 utakmica. Teško da je iko mogao da zamisli teži i tužniji način da završi sezonu... Prema prvim procenama Tompsonov oporavak mogao bi da traje do kraja februara ili čak kraja marta, a pitanje je da li će uopšte i kada biti spreman za povratak na teren... 

Kakav je borac Klej Tompson...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara