Jaramazova trojka otvorila Partizanu put ka prvom mestu

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.01.20. | 13:49

Crno-beli savladali direktnog konkurenta Cedevitu, a u isto vreme Budućnost se saplela u Sloveniji. Koliko može Zvezda da se popne na tabeli?

Imao je Ognjen Jaramaz 0,8 sekundi i za to vreme dao je trojku koja Partizanu može mnogo da donese. Crno-beli su tako savladali direktnog konkurenta za prvu poziciju na tabeli ABA lige, a u isto vreme Budućnost je poražena u Novom Mestu od Krke, osetila je čari dvorane Leon Štukelj, pa sada crno-beli jašu na prvom mestu. Sa dobrim izgledima da tu i ostane.

Kolo nije gotovo, Crvena zvezda tek treba da odigra od 17 časova meč protiv Mega Bemaksa, ali u ovom momentu se čini da je sa trojkom Jaramaza Partizan prvi favorit za prvo mesto na kraju ligaškog dela Jadranske lige, što bi mu donelo prednost domaćeg parketa u plej-ofu.

Izabrane vesti

Situacija je sledeća: Partizan ima 12 pobeda i tri poraza, Budućnost je na 11 pobeda, Cedevita na 10, FMP na devet, Mornar na 8-7, kao i Primorska, dok Zvezda na 8-6 i ima meč manje, ali i onaj oduzet bod zbog neodlaska u Podgoricu.

Partizan jeste pobedio Cedevitu, ima dve pobede više na sedam kola do kraja, a u slučaju da crno-beli budu poravnati na vrhu sa ekipom iz Ljubljane, Cedevita bi imala prednost zbog boljeg međusobnog skora.

Sa druge strane, Partizan tek treba da dočeka Budućnost na svom parketu i od te utakmice bi u perspektivi moglo da zavisi prvo mesto na kraju ligaškog dela. Ima još da se igra, ali to u ovom momentu deluje najrealnije. Budućnost je u prvom meču slavila sa 65:60, pa će crno-beli tražiti pobedu od šest poena ili više u revanšu kako bi imali i bolji međusobni skor od Podgoričana.

Da Jaramaz nije pogodio onu trojku, Cedevita i Partizan bi bili poravnati na 11 pobeda uz to da bi Cedevita opet imala bolji međusobni skor. Posle trojke Jaramaza deluje da bi Partizan eventualnim trijumfom protiv Budućnosti bio blizu osvajanja prve pozicije. Ipak, imaju crno-beli i večiti derbi na svom putu do kraja sezone. Biće uzbudljivo.

FMP je imao šansu da se umeša možda i u borbu za sam vrh tabele, ali je porazom od Igokee sebi dodatno zakomplikovao situaciju pa nije isključeno da ostane i bez plej-ofa na kraju. Štaviše, deluje realnije to nego da će biti u četiri najbolja.

Crvena zvezda je u situaciji da mora da dobije Megu danas kako bi bila u prilici da se dodatno približi mestu koje vodi u plej-of. Nemaju više izabranici Dragana Šakote mesta za kiks. Čini se realno da bi Zvezda svojim kvalitetom i snagom u poslednjih sedam kola mogla da preskoči i Primorsku i Mornar i FMP i da na taj način uđe na mesto gde je svi i očekuju, pa gde joj je i po snazi i renomeu i mesto.

Naravno, može i Zvezda teoretski i do prvog mesta, ali bi morala da dobije sve utakmice do kraja sezone, kao i da se nada kiksevima Partizana, Budućnosti i Cedevite, što u ovom momentu ne deluje previše realno. Crveno-beli će sigurno, uz jako dobre rezultate u Evroligi, biti zadovoljni i samim ulaskom u plej-of posle svega što im se na Jadranu ove sezone dogodilo.

Nije isključeno da gledamo i večiti derbi u polufinalu ABA lige, a to bi tek bio spektakl. Kako bilo, ima još sedam kola do kraja (Zvezda ima osam utakmica), tako da je mnogo toga moguće.

Bližimo se konačnom raspletu…

OVDE možete pogledati raspored ABA lige do kraja sezone.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara