I Bredli Bil ne igra na Mundobasketu!

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.07.19. | 17:41

Osipa se američka ekipa

Američka košarkaška reprezentacija sve iz dana u dan sve više osipa! Poslednji otkaz selektoru Gregu Popoviču uručio je - Bredli Bil!

To je peti veliki otkaz koji se dogodio u rasponu od samo nekoliko dana posle Entonija Dejvisa, Džejmsa Hardena, Erika Gordona i Si Džeja Mekoluma, aktuelni svetski i olimpijski šampion ostao je bez ponajboljeg igrača Vašington Vizardsa, pa se sada postavlja ozbiljno pitanje u kakvom će sastavu Ameri uopšte doputovati u Kinu krajem avgusta. Razlog njegovog otkazivanja nacionalnom timu jeste porođaj njegove supruge. 

Izabrane vesti

Zajon Vilijamson takođe otkazao Popoviču

Greg Popovič u ovom trenutku na raspolaganju ima 15 igrača - Demijan Lilard Kemba Voker Kajl Lauri, Donovan Mičel, Kris Midlton, Tobajas Heris, Džejson Tejtum, Harison Barns, Kevin Lav, Pol Milsap, Kajl Kuzma, Pi Džej Taker, Andre Dramond, Majls Tarner i Bruk Lopez.

Nije ovaj tim ni približno jak kao što bi bio sa petorkom koja je otkazala svoje učešće, ali svakako i sada mora da izazove poštovanje svakog protivnika, jer i dalje ima nekoliko veliki NBA zvezda i praktično ceo roster odličnih igrača.

Bil je prošle sezone predvodio Vašington u odsustvu Džona Vola, a beležio je prosečno 37 minuta na parketu, uz 26 poena, šest asistencija i pet skokova, uz dve ukradene lopte...

Mundobasket u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a SAD će se takmičiti u Grupi E u Šangaju zajedno sa Japanom, Češkom i Turskom.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara